PROMO

55 godina Festivala Zlatne žice Slavonije u Lisinskom uz Vinariju Kutjevo

Zlatne žice Slavonije
26.09.2024.
u 13:56

Najveći festival tamburaške glazbe, Zlatne žice Slavonije, ove godine slavi svoje 55. izdanje i prvi put dolazi u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog! Ovaj glazbeni spektakl održat će se 6. listopada u 19:30 sati, a ljubitelji tamburaške glazbe imat će priliku uživati u trosatnom programu vrhunskih izvođača.

Jedan od ključnih partnera festivala, bez kojeg ova priča ne bi bila potpuna, jest Vinarija Kutjevo, koja se već desetljećima ističe kao simbol tradicije, kvalitete i kontinuiteta. Kao najstariji vinski podrum u Hrvatskoj, koji datira još iz 1232. godine, Vinarija Kutjevo ne samo da slavi povijest i kulturu vinarstva, već i aktivno pridonosi očuvanju kulturne baštine regije kroz dugogodišnju podršku ovom festivalu.

Osim što je sinonim za vrhunska vina, Kutjevo je postalo prepoznatljivo i po svom bogatom agroturističkom sadržaju, nudeći posjetiteljima priliku da iskuse spoj vrhunskih vina i autentične slavonske gostoljubivosti. Kutjevački podrumi, okruženi slikovitim vinogradima, svjedoče o stoljetnoj tradiciji koja je oduvijek pratila razvoj Slavonije, pa tako i tamburaške glazbe, koja je srž ovog festivala.

Pod pokroviteljstvom Vinarije Kutjevo, koja kontinuirano ulaže u očuvanje i promociju domaće kulture, ovogodišnji festival nudi jedinstvenu priliku da kroz glazbu i vino osjetite pravi duh Slavonije. Na pozornici će vas dočekati Tamburaški orkestar pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, uz pratnju zabavnog benda i tamburaških sastava, koji će ovu slavonsku večer učiniti nezaboravnom.

Ne propustite priliku doživjeti 55 godina tamburaške tradicije i pridružite nam se u proslavi ovog velikog jubileja – uz vrhunsko vino, tradiciju i glazbu koju s ponosom čuvamo i prenosimo generacijama.

Vidimo se u Lisinskom, 6. listopada u 19:30 sati!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije