Protiv bora

Ako koristite kremu s retinolom protiv bora, ovo morate znati

čišćenje lica
Foto: Thinkstock
10.03.2014.
u 11:09

Retinoidi su prilično snažni sastojci, tako da se ćete uporabu morati prilagoditi kako bi najbolje odgovaralo vašem tipu kože, a važno je i odabrati pravo doba dana kad ćete ga primjenjivati ​​te koliko dugo ćete ga koristiti.

Iako je u početku bio korišten u borbi protiv akni, mitesera i mrtvih stanica u borama, utvrđeno je da je retinol nevjerojatno učinkovit saveznik protiv starenja.

U trgovinama postoji doslovno tisuće krema i seruma koji obećavaju da će vratiti mladenački izgled vašem licu, ali postoji samo jedan supersastojak koji stvarno može ispuniti takvo obećanje. To su retinoidi. (U tu kategoriju spadaju i OTC retinol i Retin koji se može nabaviti na recept).

Retinoidi su prilično snažni sastojci, tako da se ćete uporabu morati prilagoditi kako bi najbolje odgovaralo vašem tipu kože, a važno je i odabrati pravo doba dana kad ćete ga primjenjivati ​​te koliko dugo ćete ga koristiti. Međutim, kada pronađete pravu ravnotežu, uskoro ćete biti na putu do raskošnog, mladenačkog izgleda kože.

Retinol i Retin su dio grupe spojeva dobivenih iz obitelji vitamina A. Dokazano je da se njegovom primjenom smanjuju sitne bore, da teksturu kože čini glatkom i pomaže u normalizaciji pigmentacije. Ako se odlučite za korištenje proizvoda s retinolom, preporučuje se početi u 30-im godinama.

Foto: pixabay

U 40-im godinama trebalo bi redovito koristiti proizvode s retinolom za noćnu njegu lica. Ali pripazite, obzirom da je Retinol fotoosjetljiv trebalo bi ga koristiti samo noću. Nikad ne idite van ili na sunce ukoliko imate kremu s retinolom na licu jer bi to moglo izazvati negativne posljedice.

Koliko često ćete ga koristiti, ovisi o tipu kože i proizvoda. Najbolje je početi koristiti retinol proizvode svake druge noći, a promjene bi se trebale početi primjećivati ​​u rasponu od tjedan dana do osam tjedana.

No, postoje vrste koža koje ne bi trebali tretirate retinolom, na primjer patite li od ekcema. Uvijek treba nanositi male količine i koristiti je uz hidratantnu kremu.

>>Osam tretmana koje brišu bore s vašeg lica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije