Diva

Anti-age tretmane ‘pojačajte’ uravnoteženom prehranom

koža i starenje
Foto: Thinkstock
16.02.2015.
u 18:00

Obratite se izravno Divinim ekspertima na diva@vecernji.net te potražite odgovore na pitanja s područja make-upa, estetologije, kozmetologije i stomatologije

Kako odgoditi starenje kože?

(Bojana, Rijeka)

Na prvome je mjestu u njezi i odgađanju procesa starenja redovito čišćenje i hidratacija. Čišćenje lica svaku večer prije spavanja od velike je pomoći za održavanje zdrave kože. U salonu 2 -3 puta godišnje dobro je napraviti mikrodermoabraziju koja se primjenjuje kad se želi regenerirati koža, ali i kod akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacija...

Rezultati su odmah vidljivi i dojmljivi, posebno u kombinaciji s kisikom.Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zbog čega koža postaje isušena, puna bora i smežurana. Redovita hidratacija održat će je mladolikom. Vrlo je učinkovit tretman hijaluronskom kiselinom koja intenzivno daje koži vlagu i anti-age efekt.

Sunčane UV-zrake mogu “postarati” kožu pa koristite kreme s odgovarajućim zaštitnim faktorom tijekom cijele godine.Starenje kože mnogo lakše ćete odgoditi i “njegom iznutra” odnosno prehranom bogatom voćem, povrćem, žitaricama i orašastim plodovima, a svakako valja piti mnogo vode. Izbjegavajte cigarete jer pušenje stvara toksične spojeve koji ubrzavaju proces starenja kože.

>>Opuštena koža, boranje i pigmentacija vidjet će se prvo na rukama i nogama

Ključne riječi

Komentara 1

OP
openheimer2
10:11 17.02.2015.

slabi ti tretmani izgleda nikome nije u interesu zaustavit prodaju kozmetičkih proizvoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije