PROMO

Barunska pasmina za prvoklasni užitak: Tjedan crne slavonske svinje u Osijeku

Osijek Gourmet
Foto: Mario Đurkić/Horizont Solutions
1/3
06.11.2022.
u 10:20

Zbog jedne divne crne svinje… krenite putem istoka i otkrijte mjesta gurmanskog užitka.

U gradu Osijeku u sklopu projekta Osijek Gourmet od 5. do 13. studenog održava se Tjedan crne slavonske svinje koji će jesenski jelovnik obogatiti ponudom „black menija“ u renomiranim restoranima grada Osijeka i njegove neposredne okolice.

Posjetitelji Najbolje kontinentalne destinacije gradskog turizma u 2022. ove će jeseni tako moći uživati u jednoj od najboljih autohtonih namirnica zlatne Slavonije koja će se na tanjurima restorana pojaviti u novim i inovativnim inačicama jela, a najukusnija će biti sljubljena s preporučenim vinima „osječkih vinara“. Šest restorana s „black menijima“ i vrhunskim jelima od crne slavonske svinje su: Crna svinja, Čingi Lingi čarda, Lumiere, Projekt 9, Zimska Luka i Waldinger. Osim vrhunskih jela, Tjedan crne slavonske svinje obuhvaćat će i Okrugli stol uz Masterclass za stručnu javnost (8. studenog 2022.).

Foto: Tomislav Silovinac

Crna slavonska svinja autohtona je hrvatska pasmina nastala na imanju Orlovnjak baruna Karla Leopolda Pfeiffera u blizini grada Osijeka u 19. stoljeću. Ova kvalitetna i prepoznata pasmina kolokvijalni naziv dobila je upravo prema svom tvorcu te i danas je poznata kao „fajferica“. Kao premium slavonski proizvod, jela od „fajferice“ diče se bogatstvom okusa, a posebno do izražaja dolaze na jesenskom jelovniku.

Osječki restorani uključeni u Tjedan crne slavonske svinje diče se svojim toplim interijerom, svježim namirnicama dobavljenima po principu „od polja do stola“, stručnim osobljem i gorućom željom za pripravom vrhunskih jela od autohtonih proizvoda regije. Stoga, ne propustite otkriti birana jela crne slavonske svinje s njihovih posebno kreiranih jelovnika i zaljubite se u Grad na Dravi upoznajući njegovu enogastronomsku priču.

Foto:

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka, pod nazivom Osijek Gourmet, podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije d. d.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije