upozorenje roditeljima

Bizaran novi trend: Tinejdžerice unajmljuju vizažiste za prvi dan škole i bude se u 1 ujutro kako bi se našminkale

TikTok
09.09.2024.
u 14:30

Ovaj trend nije prošao neopaženo, a učitelji su izrazili zabrinutost zbog utjecaja medija i društvenih mreža na djecu.

U Americi ovaj trend traje već godinu dana, a počeo se primjećivati i u Hrvatskoj. Naime, tinejdžerice za prvi dan nove školske godine angažiraju vizažiste kako bi ih našminkale i sredile prije polaska u školu. Među njima je i 18-godišnja Dilyn Marie Taylor kojoj je majka prošle godine, kao iznenađenje, platila vizažisticu., piše Dazed Digital. 

‘Imala sam profesionalnu šminku za maturalnu večer, ali to je već standard’, objašnjava Taylor, ‘Moja mama je htjela da moj prvi dan u školskoj godini bude poseban’. Nažalost, Taylor nije bila zadovoljna rezultatima. ‘Baza je bila u redu, ali obrve su mi bile predebele, a nisam imala vremena da ih doradim’. kaže ona. Ipak, njezine prijateljice bile su oduševljene i pitale su je kako je postigla da šminka izdrži cijeli dan.

 

@dilyntaylor.p It’s my senior year you know I had to come out with it #SeniorYear #Bus #backtoschool #makeup #makeupartist #extra ♬ original sound - 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲𝐦𝐢𝐥𝐤🍓

Iako je Taylor bila jedina u svojoj generaciji koja je angažirala vizažista za prvi dan škole, ona nije jedina srednjoškolka koja se odlučila za profesionalno šminkanje. Brianna Dyer, vizažistica iz New Orleansa, otkriva da je prošlog kolovoza počela primati sve više zahtjeva za ‘glamurozan povratak u školu’. ‘Ove godine postalo je još popularnije’, kaže Dyer, ‘Do sada sam radila s oko 12 djevojaka, sve maturanticama od 16 do 18 godina’. 

VEZANI ČLANCI: 

Većina njenih klijenata želi se pojaviti glamurozno na prvi dan. ‘To je dan na koji svi čekaju cijelo ljeto, pa je imati svježu frizuru, uređene nokte i potpuno našminkano lice njihov prioritet’, objašnjava Dyer, ‘Taj dan postavlja ton za cijelu godinu i daje im dodatni poticaj’. Taylor potvrđuje ovo, rekavši: ‘Uvijek želim ostaviti dobar dojam prvog dana škole, a kako sam sklona pretjerivanju, želim da sve bude savršeno’. 

 

@briangele28 First Day of School Glam😍💋 #nolamua #nolamakeupartist #nolamakeup #makeup ♬ Always Love You 2009 - Nicki Minaj

Dok su pripreme za povratak u školu oduvijek uključivale nabavu školskih materijala i ukrašavanje bilježnica, internet je promijenio način na koji se pripremamo za novu školsku godinu. Sada, osim s 11-godišnjim djevojčicama koje traže retinol, pojavljuju se i influenceri koji promoviraju traperice s niskim strukom, tjedne rasporede frizura i umjetne nokte za djecu.

Ova nova očekivanja ljepote dolaze s iscrpljujućom rutinom. Dyer primjećuje da njezine tinejdžerske klijentice često rezerviraju vrlo rane termine, a 5 sati ujutro je dosad bio najraniji početak. Ipak, na TikToku ima i videozapisa koje potiču čak i još ranije spremanje od kojih neki počinju čak i u 1 ujutro. Na ovoj se društvenoj mreži mogu pronaći videi o šminki, frizuri i noktima za povratak u školu.

 

@whois.bahrije

Hab das voll vergessen zu posten 🤦🏽‍♀️

♬ original sound - Videos For You - DingalingSlinga

Ovaj trend nije prošao neopaženo, a učitelji su izrazili zabrinutost zbog utjecaja medija i društvenih mreža na djecu. ‘Mediji i društvo postavljaju nerealna očekivanja’, komentirala je jedna učiteljica, ‘Ako odrasli imaju problema s usporedbama i tjelesnom dismorfijom, što mislite kako je djeci?’.

 

@victoriamazzamuto ✨🫶🏻 #makeup #makeuptutorial #backtoschool #backtoschoolmakeup ♬ original sound - ᶜ ʰ ˡ ˡ ˣ ᵉ ᵈ ⁱ ᵗ ˢ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije