Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponekad imaju značaj

Često imate seksualne fantazije? Evo što one otkrivaju o vama!

Shutterstock
03.04.2024.
u 21:22

Jedan stručnjak odlučio je otkriti imaju li seksualne fantazije dublje značenje

Justin Lehmiller, socijalni psiholog i stručnjak za seks s instituta Kinsey sveučilišta u Indiani u SAD-u, napravio je brojna istraživanja o ljudskoj seksualnosti i vezama, a za svoju knjigu "Tell me what you want" ("Reci mi što želiš") proveo je najveće istraživanje dosad u kojem je intervjuirao 4,175 Amerikanaca o njihovim omiljenim seksualnim fantazijama te imaju li one dublje značenje. 

Lehmiller kaže da je nemoguće donijeti općenitu tvrdnju o razlogu iza pojedine fantazije zato što dvoje ljudi može fantazirati o istoj stvari iz potpuno različitih razloga, ali postoje neka objašnjenja. 

VEZANI ČLANCI:

Seks s osobom istog spola: Često može biti zbunjujuća fantazija ali istraživanja su pokazala da su žene biseksualne ili homoseksualne, ali gotovo nikada samo heteroseksualne, iako se većina žena deklarira kao heteroseksualne.

Seks s potpunim strancem: Jedna je od čestih fantazija, posebice ako je vaša veza ušla u neku rutinu. Otkriva da vam nedostaje nekog uzbuđenja u životu i da želite izaći iz rutine u koje ste upali.

Seks u javnosti: Još je jedna od čestih maštarija. Ako ste je imali, vjerojatno problema sa samopouzdanjem ili vam nedostaje adrenalina u životu. Neka istraživanja pokazala su da to može biti i odraz problema u obiteljskim odnosima.

Seks s drugim osobama: Možda s bivšim ili nekom trećom osobom ne znači nužno da ste željni prevariti svog partnera, već da vam u postojećoj vezi nešto nedostaje.

Seks utroje: Ove osove vjerojatno su željne pažnje. Kada maštaju o seksu s partnerom i još jednom osobom također su željni zabave i avanture. 

Dominacija: Ove osobe sanjare o tome da im partner bude dominantniji to vjerojatno znači da žele izgubiti kontrolu. Žele biti podložni svom partneru i osjećati se poželjno te da im partner pokaže koliko ih želi.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije