Ako dosad još niste isprobali svoj omiljeni kolač u sirovoj verziji, sad je pravo vrijeme. Još ako volite osjetiti aromu kokosa u kolačima, ovo je pravi recept za vas!
Cheesecake s borovnicama (bez uključivanja pećnice)
Podloga:
150 g mljevenih keksa (integralnih)
2 žlice kokosa (kokos brašna)
100 ml otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)
Krema:
200 g borovnica
1 žlica šećera
2 - 3 žlice vode
500 g krem-sira
3 žlice milerama
150 g šećera u prahu
2 žličice ekstrakta vanilije
sok i naribana korica 1 limuna ili limete
10 g želatine
cvjetovi begonije, za ukrašavanje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, kokos i otopljeno kokosovo ulje ili maslac. Utisnite u kalup za tortu i stavite u hladnjak. Dok se podloga hladi, pripremite kremu. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri (pratite upute na ambalaži). Borovnice stavite u posudu, dodajte 2-3 žlice vode i žlicu šećera pa kuhajte kratko na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute dodajte nabubrenu želatinu, miješajte dok se želatina ne otopi pa stavite sa strane da se hladi. Kad se malo ohladi izmiksajte štapnim mikserom ili sameljite u blenderu i nek se još hladi. Krem sir sobne temperature dobro izmiksajte, dodajte mileram i šećer u prahu pa nastavite miksati dok smjesa ne postane potpuno kremasta. Dodajte vaniliju, pripremljene borovnice te sok i naribanu koricu limuna ili limete. Sve dobro izmiksajte. Na ohlađenu podlogu od keksa izlijte kremu od sira i borovnica, poravnajte površinu špatulom i stavite u hladnjak na barem 3-4 sata, a još je bolje da torta prenoći u hladnjaku. Tortu prije posluživanja dekorirajte svježim cvjetovima begonije.