slatke priče

Cheesecake s borovnicama (bez uključivanja pećnice!) – fantastična ideja za subotnji desert

Sandra Šimunović/Pixsell
07.05.2022.
u 07:05

Kolači s bobičastim voćem nemaju konkurenciju, a ako se radi o omiljenom cheesecakeu tada pogotovo. Ovoga puta nudimo vam verziju kojoj nije potrebna pećnica – pravo osvježenje nakon napornog radnog tjedna koji je konačno iza nas.

Ako dosad još niste isprobali svoj omiljeni kolač u sirovoj verziji, sad je pravo vrijeme. Još ako volite osjetiti aromu kokosa u kolačima, ovo je pravi recept za vas!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Cheesecake s borovnicama (bez uključivanja pećnice)

Podloga:

150 g mljevenih keksa (integralnih)

2 žlice kokosa (kokos brašna)

100 ml otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)

Krema:

200 g borovnica

1 žlica šećera

2 - 3 žlice vode

500 g krem-sira 

3 žlice milerama

150 g šećera u prahu

2 žličice ekstrakta vanilije

sok i naribana korica 1 limuna ili limete

10 g želatine

cvjetovi begonije, za ukrašavanje

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, kokos i otopljeno kokosovo ulje ili maslac. Utisnite u kalup za tortu i stavite u hladnjak. Dok se podloga hladi, pripremite kremu. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri (pratite upute na ambalaži). Borovnice stavite u posudu, dodajte 2-3 žlice vode i žlicu šećera pa kuhajte kratko na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute dodajte nabubrenu želatinu, miješajte dok se želatina ne otopi pa stavite sa strane da se hladi. Kad se malo ohladi izmiksajte štapnim mikserom ili sameljite u blenderu i nek se još hladi. Krem sir sobne temperature dobro izmiksajte, dodajte mileram i šećer u prahu pa nastavite miksati dok smjesa ne postane potpuno kremasta. Dodajte vaniliju, pripremljene borovnice te sok i naribanu koricu limuna ili limete. Sve dobro izmiksajte. Na ohlađenu podlogu od keksa izlijte kremu od sira i borovnica, poravnajte površinu špatulom i stavite u hladnjak na barem 3-4 sata, a još je bolje da torta prenoći u hladnjaku. Tortu prije posluživanja dekorirajte svježim cvjetovima begonije.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije