Hrvatski poznati chef Melkior Bašić postao je članom Aminess Gourmet tima i time obogatio već impresivan gourmet sastav hotelske grupacije Aminess. Melkior će tako u svim destinacijama jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija biti zadužen za unaprjeđenje kvalitete i standarda svih buffet stolova. Time će se uspostaviti standardizacija jela i praćenje kako bi svi kriteriji bili na najvišoj mogućoj razini za svakoga gosta. Ovime Aminess nastavlja izvrsnu suradnju s vrhunskim chefovima te odlučno nastavlja svoj put kako bi postali jedni od najboljih u hotelijerstvu što se tiče gourmet ponude.
Melkior Bašić dobro je poznato ime hrvatske gastronomske scene. Bašić dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvia Belužića jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. Svoje je radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L'Oiseau Bleu. Specijalitete je pripremao i u hotelima 5* i 4* te u à la carte i fine dining restoranima, a tri godine je radio na poziciji Executive Chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.
'Velika je čast što sam postao članom Aminess Gourmet tima te se pridružio kolegama čiji rad i postignuće smatram impresivnim te motivirajućim. Veseli me i činjenica što ću 18 godina svog profesionalnog radnog iskustva, ideje i stručnost dijeliti s mladim i vrijednim kuharima koji su voljni raditi na sebi te koji žele gostima Aminessa pružiti uvijek više. Buffet je zahtjevna stavka jer moraš zadovoljiti sve goste, od male djece do odraslih gostiju. Smatram da je disciplina prijeko potrebna u kuhinji, kako bi se uspio ostvariti kontinuitet, koji je neophodan za ostvarenje zadatog cilja, a upravo projekti i razna kulinarska događanja koja se odvijaju unutar Aminessa približavaju gastronomiju širem krugu ljudi i stvaraju nove sljedbenike visokog kulinarstva. Moja vizija je da Aminess grupacija postane vodeća kada je riječ o ponudi buffet stolova u hotelijerstvu', zaključio je chef Melkior Bašić.
Iz Aminess Gorment tima priopćili su da su, prateći trendove i potrebe u suvremenoj gastronomiji i posebnim režimima prehrane, pozvali chefa Melkiora Bašića da podigne razinu struke te da unaprijedi kvalitetu trenutne gourmet ponude. Melkior se tako pridružuje kolegama chefovima Matiji Bogdanu, Davidu Skoki i Hrvoju Zirojeviću, stručnjacima koji brinu o kvaliteti Aminess Gourmet ponude. Aminess ovim projektom daje svoj doprinos ispunjenju vlastite vizije o razvoju hrvatske gastronomske scene koja se temelji na kvalitetnom odabiru vrhunskih stručnjaka. Smatraju da upravo Melkiorova ekspertiza pokriva sve razine usluga u portfelju čime se, ovisno o kategoriji, osigurava poštivanje svih kriterija i najboljih standarda.
VEZANI ČLANCI: