Nema ništa bolje tijekom vikenda od ukusne porcije čipsa, ali često onaj koji napravimo kod kuće ili izvadimo iz zamrzivača nema okus kao onaj koji rade profesionalci. Bilo da se radi o porciji lokalnog čipsa ili prilogu u otmjenom restoranu, u njima postoji nešto bolje. Ako ste se pitali kako sami možete ponovno stvoriti ovaj izvrstan okus, onda imate sreće jer je jedan kuhar podijelio svoje najbolje savjete, piše Mirror.
Oliver Marlowe, glavni kuhar i vlasnik The Ganymede u Londonu, objasnio je kako napraviti čips restoranske kvalitete koji je hrskav izvana, ali lijep i pahuljast u sredini - a ključno ga je kuhati više puta.
VEZANI ČLANCI:
Dakle, kako ga napraviti? Pa, da biste isprobali njegovu metodu, trebat će vam obična friteza ili friteza na zrak, ako je imate.
"Za početak ćemo izrezati krumpire, a vi ih možete izrezati na bilo koju veličinu, to ovisi o vama. Zatim ih kuhajte u slanoj vodi dok se ne počnu raspadati na uglovima i ne budu potpuno kuhani", rekao je kuhar.
Zatim, kako kaže kuhar, izvadite krumpir iz tave i promiješajte ga u cjedilu da se počne polako razgrađivati, a zatim ga pržite na 90C oko pet minuta. U ovoj fazi metode, kuhar tvrdi da možete nastaviti ili ako ne želite odmah pojesti čips, možete ga staviti u zatvorenu posudu u hladnjak i ostaviti nekoliko dana jer će biti "apsolutno u redu" dok ne budete spremni za završnu fazu kuhanja.
"Posljednji korak je da ih ponovno skuhate u fritezi na 180C dok ne budu spremni za upotrebu i na taj ćete način dobiti najhrskaviji čips izvana, s najpahuljastijom sredinom", savjetovao je.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: