Sastojci: 1 Chococake Dolcela, 3 žlice mlijeka, 60 g maslaca, 30 g mljevenih lješnjaka, 500 G MARELICA, 1 limun-šećer Dolcela, 2 žlice narezanog đumbira, 100 ml vode, 50 g šećera
KREMA: 500 ml mlijeka, 150 g čokoladeZa posluživanje: ribana čokolada
Priprema: Mješavini za kolač dodajte lješnjake, mlijeko, lagano izmiješajte i dodajte otopljeni maslac. Smjesu dobro promiješajte, ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm) i utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
Stavite u hladnjak oko 20 minuta. Đumbir, limun-šećer i šećer prelijte vodom i zagrijte do vrenja. Kuhajte 5 minuta da dobijete sirup. Marelice ogulite, narežite na polovice, izvadite im sredinu i uronite u sirup. Nakon nekoliko minute izvadite i posložite po podlozi od keksa. Na pari otopite čokoladu. Dok se čokolada malo ohladi, pripremite kremu.
U hladno mlijeko uspite prašak za kremu. Lagano promiješajte te miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) oko 4 minute. U kremu umiješajte otopljenu čokoladu, a zatim kremu prelijte preko marelica.
Kolač hladite u hladnjaku oko dva sata, a možete i duže. Pospite ribanom čokoladom i poslužite.
>>Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj
>>Maštovito osvježenje: Salata s avokadom i jagodama