za Sloveniju kaže da je podcijenjena

Posjetio je 190 zemalja: 'U ovu europsku državu nikada se ne bi vratio - nesigurna je i ružna'

Luca Pferdmenges
21.08.2024.
u 12:30

Ako planirate svoje sljedeće putovanje i tražite preporuke za destinacije, imajte na umu mišljenje jednog od najpoznatijih putničkih influencera koji je nedavno iznio iznenađujuće stavove o nekim od najpopularnijih turističkih odredišta na svijetu.

Ako planirate posjetiti neko popularno turističko odredište, možda biste trebali razmisliti o nekim novim preporukama. Luca Pferdmenges, 22-godišnji travel influencer koji je obišao 190 od 193 zemlje, nedavno je iznio kontroverzno mišljenje o Egiptu, nazivajući ga jednim od najprecijenjenijih mjesta na svijetu. U intervjuu za Daily Mail, Pferdmenges je izjavio da je Egipat, uključujući njegove poznate piramide i Nil, razočaravajuće iskustvo za turiste, iako nije detaljno objasnio razloge za svoju tvrdnju.

Tijekom svog putovanja, Pferdmenges je stekao značajnu popularnost na TikToku s 2,9 milijuna pratitelja i prikupio brojne zračne milje, no čini se da se nije oduševio sjevernoafričkom destinacijom. On je također naveo nekoliko drugih tropskih destinacija koje smatra precijenjenima, uključujući Maldive, Mauricijus i Sejšele, ističući da te lokacije često nude samo lijepu obalu bez dodatnih atrakcija.

 

@thegermantravelguy Visiting EVERY COUNTRY IN THE WORLD part 166✨🌍 #travel #tiktoktravel #everycountryintheworld #fypシ ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Kada se radi o Europi, Pferdmenges savjetuje da izbjegnete Belgiju, navodeći da je Bruxelles njegov najmanje omiljeni grad zbog osjećaja nesigurnosti i sive, depresivne atmosfere, osobito u zimskim mjesecima.

S druge strane, istaknuo je i neka podcijenjena odredišta koja vrijedi posjetiti. Preporučuje Crnu Goru i Sloveniju, koje smatra nevjerojatno lijepim i pristupačnim zemljama koje često nisu dovoljno istražene i naglašene. ‘Iznenađujuće je koliko malo priznanja dobivaju mjesta poput Crne Gore ili Slovenije. One su neke od najljepših zemalja na svijetu — i jeftine — ali ih nitko ne posjećuje’, rekao je.

VEZANI ČLANCI: 

Također je spomenuo Uzbekistan, Mijanmar, Butan i brojne zemlje Latinske Amerike kao skrivene dragulje koje su mnogo uzbudljivije i pristupačnije od popularnih turističkih destinacija.

Na pitanje koja mu je najdraža zemlja, Pferdmenges nije mogao odabrati samo jednu, ali je naveo nekoliko favorita uključujući Meksiko, Brazil, Izrael, Španjolsku, Butan, Veliku Britaniju, UAE, Portugal i Austriju.

Splićanka Ivana u godini dana proputovala je 8 zemalja, sve sama financira, a otkrila nam je kako pronalazi jeftin smještaj te koliko kao studentica zarađuje u SAD-u:

Komentara 6

Avatar Asterix
Asterix
20:08 21.08.2024.

Nekada si trebao biti Charlie Chaplin, John Ford, Billy Wilder, Victor Fleming, Orson Welles, William Wyler, Cecil B. DeMille, David Lean, Howard Hawks, Elia Kazan, Stanley Kubrick, Alfred Hitchcock, William Friedkin, Woody Allen, Michael Mann, Brian De Palma, John Huston,, Sidney Lumet, Frank Capra, Sam Peckinpah, Francis Ford Coppola... da bi ljudi gledali tvoje uratke...

SA
sanikol
09:00 22.08.2024.

Niste napisali kada je taj influencer (ma kakvo god je to zanimanje) jučer bio na WC-u. Čovjek koji je proputovao tolike zemlje na tuđi račun.

PA
Pametanumoruludih
02:56 22.08.2024.

Svi bi danas kruha bez motike... sve samo sportasi, pjevaci, manekeni, blogeri, influenceri...Boze sacuvaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije