Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Danas će se pojaviti ružičasti puni Mjesec: Evo što to znači za vaš horoskopski znak

Ruži?asti puni Mjesec iznad Bavarske
Karl-Josef Hildenbrand/DPA
23.04.2024.
u 06:00

Prema NASA-i, ovaj je Mjesec poznat i pod drugim imenima, uključujući Mjesec koji raste, Jajasti Mjesec, a među obalnim plemenima i Mjesec ribe.

Dok se lagano opraštamo s travnjem, Ružičasti Mjesec pojavit će se na nebu i otvorit nam nove početke kako idemo prema ljetu. Slavni astrolog Kyle Thomas otkrio je najbolje načine da iskoristite ovu pojavu, ali i kako ona utječe na vaš horoskopski znak. Prema Thomasu, Ružičasti Mjesec će dosegnuti vrhunac osvjetljenja u utorak, 23. travnja, u 19:48, piše Yahoo

A, zašto se zove Ružičasti Mjesec? The Old Farmers' Almanac, koji je prvi počeo objavljivati ​​nazive za pune mjesece 1930-ih, navodi da neka plemena istočnih Indijanaca puni Mjesec u travnju nazivaju ‘Ružičastim Mjesecom’ jer naziv potječe iz korespondencije Mjeseca s ranim proljetnim poljskim cvijećem. 

VEZANI ČLANCI: 

Prema NASA-i, ovaj je Mjesec poznat i pod drugim imenima, uključujući Mjesec koji raste, Jajasti Mjesec, a među obalnim plemenima i Mjesec ribe. Navodno su i druga plemena dala naziv Mjesecu na temelju znakova proljeća. Na primjer, Old Farmer's Almanac navodi da su neka indijanska plemena puni mjesec u travnju nazivala Mjesec koji lomi led i Mjesec kad se patke vraćaju.

Horoskopski znak za svaki pun Mjesec određen je položajem Mjeseca na noćnom nebu u odnosu na različite astrološke znakove. Ove je godine Ružičasti Mjesec postavljen kao pun Mjesec u Škorpionu, vodenom znaku kojim vladaju intimnost, seksualnost, tajnovitost i okultnost. 

Kao horoskopski znak, Thomas je rekao da Škorpion posvećuje veliku pozornost tome kako dijelimo resurse u našim životima i unutar svijeta. ‘Uspostavljanje ravnoteže između onoga što dajemo i primanja bit će izuzetno važno i bit će iznimno važno suočiti se sa svim neravnotežama unutar ovih tema’, dodao je.

6.4.2023.., Rijeka - Pun Mjesec poznat je i kao uskrsni Mjesec s obzirom na to da se po njemu uglavnom racuna datum Uskrsa u krscanskom kalendaru. Ruzicasti Mjesec, odnosno travanjski puni Mjesec, je i prvi puni Mjesec proljeca. Iako nosi naziv ruzicasti, nece tako izgledati. Naime, naziv nosi od ranog proljetnog cvata divljeg cvijeca poznatog kao ruzicasta mahovina. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Od kineske tradicije do hebrejskih praznika, mnoge drevne kulture slave nebeske cikluse i često štuju moć Mjeseca. Thomas je rekao kako je Škorpion vodeni znak i duboko usredotočen na intimnost, seksualnost, ranjivost, dijeljenje i ponovno rođenje, a te su energije pojačane u kolektivu.

Horoskop za Ružičasti Mjesec za sve horoskopske znakove: 

Ovan (21. ožujka - 19. travnja): Ovaj puni Mjesec će baciti malo svjetla na vaše odnose. ‘Srećom, ovo bi moglo ojačati vaše odnose ako ste na stabilnom tlu—ali bi također moglo donijeti probleme’, rekao je Thomas.

Bik (20. travnja - 20. svibnja): Vrijeme je da podignete razinu svojih partnerstava. ‘Ovisno u kojoj ste fazi odnosa, mogli biste zajedno donositi važne odluke o prelasku na sljedeću razinu, kao što je useljenje, zaruke ili vjenčanje. Također utječe na poslovna partnerstva’, kaže Thomas.

GALERIJA: Ovo je vrsta čokolade koju biste trebali jesti prema vašem horoskopskom znaku

Ruži?asti puni Mjesec iznad Bavarske
1/13

Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja) Tvoj profesionalni život dolazi do resetiranja! Thomas je rekao: ‘Ovaj puni Mjesec mogao bi signalizirati veliki završetak ili prekretnicu u vašem zapošljavanju. Neki bi mogli dobiti ili dati otkaz’. 

Rak (21. lipnja - 22. srpnja): Ljubav je na pomolu. ‘Ako vam je sektor strasti aktiviran, možda ćete imati značajnu prekretnicu oko romantike, prave ljubavi, hobija, plodnosti ili kreativnosti’, kaže Thomas.

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza): Dobro pazite na svoje emocije! ‘Može vam se dogoditi značajan završetak, poput preseljenja, renoviranja ili odluke o potpunom preuređivanju’, rekao je Thomas, ‘Neki bi umjesto toga mogli doseći prekretnicu u vezi s nekretninama’. 

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna): Držite svoj um otvorenim u ovo vrijeme. ‘Pun Mjesec će aktivirati vaš sektor komunikacija, intelekta i ideja. Mnoge Djevice će u ovo vrijeme debitirati sa značajnim pisanjem, govorom ili reklamnom inicijativom, dok će druge biti usredotočene na zaključivanje velikog ugovornog pothvata’, rekao je Thomas.

VEZANI ČLANCI: 

Vaga (23. rujna - 22. listopada): Obratite pažnju na svoje financije! Prema Thomasu, ‘ovaj puni Mjesec poljuljat će vaš prihod, bogatstvo i resurse. Mnoge Vage će otkriti da će zapravo dobiti više novca zbog povišice ili ponude novog posla’. 

Škorpion (23. listopada - 21. studenog): Sjednite i razmislite. ‘Kako puni Mjesec pada u vaš horoskopski znak, dobivate dojam novog putovanja na koje ste poslani’, rekao je Thomas, ‘Mogli bi se dogoditi značajni završeci, pomaci ili slomovi dok gledate kako prethodno poglavlje vašeg života nestaje pred vašim očima’. 

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca): Samo držite glavu gore i vjerujte procesu! ‘Ovaj puni Mjesec mogao bi vam se činiti prilično teškim jer ste prisiljeni suočiti se sa svojom prošlošću, tjeskobama i strahovima’, rekao je Thomas.

GALERIJA: Ovi horoskopski znakovi najbolji su u laganju, tvrde astrolozi

Ruži?asti puni Mjesec iznad Bavarske
1/7

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja): Vaš društveni krug mogao bi doživjeti neke promjene! Prema Thomasu, ‘dok pun Mjesec daje energiju ovom području vašeg života, mogli biste prisustvovati velikom događaju, umrežiti se ili otkriti da vam prijatelj pomaže u postizanju iskrenog osobnog cilja. Drugi način na koji bi to moglo utjecati na vas je tako što će prijatelj ili poznanik izaći iz vašeg života’. 

Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače): Vaš naporan rad se isplati! ‘Pun Mjesec koji se približava donijet će vatru vašoj karijeri, ambicijama i javnom priznanju’, rekao je Thomas, ‘Mogla bi se pojaviti značajna nagrada, promaknuće, nova ponuda za posao’. 

Ribe (19. veljače - 20. ožujka): Događa se velika promjena! ‘Dok puni Mjesec slatko pleše s vašim horoskopskim znakom, otkrit ćete da sada imate poticaja i hrabrosti da ga prodrmate i izađete iz svoje zone udobnosti. Mnoge Ribe mogle bi dosegnuti novootkrivenu prekretnicu oko dugotrajnog projekta ili zanimljivu situaciju na putovanju’, rekao je Thomas.

Ne vole biti u vezi: Ovi horoskopski znakovi najsretniji su kao samci

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije