Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje u djetinjstvu

Davanje nadimka svojim genitalijama može biti znak da vam je seksualni život loš, tvrdi stručnjakinja

shutterstock
22.05.2021.
u 21:00

Katherine misli da oslanjanje na nadimke vjerojatno započinje u djetinjstvu većine ljudi, kada roditelji svoju djecu podučavaju ovakvim riječima.

Razumljivo je da ljudi određenim stvarima u životu daju nadimak, na primjer, automobilu. Većina imenuje i svoje dijelove tijela, bilo da su to mišići ili čak genitalije. No, jeste li znali da davanje nadimka vlastitim intimnim dijelovima nije uvijek dobra stvar? 

Doktorica Katherine Hertlein, stručnjakinja za seks, vjeruje da bi oni koji imenuju svoje genitalije mogli imati problema s intimnošću. Misli da oslanjanje na nadimke vjerojatno počinje u djetinjstvu.

- Svi znamo da može biti pomalo neugodno razgovarati o seksualnim problemima s partnerom, bez obzira koliko ste dugo zajedno. No,komunikacija je bitna za zdrav odnos. Izbjegavanje tih razgovora u potpunosti nije dobra opcija. Da biste izgradili zdravu vezu i ugodan seksualni život, morate znati reći svom partneru gdje volite da vas dodiruju, kako vas dovesti do orgazma, a također i pitati što vaš partner voli - objasnila je za Metro.

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1/7

Ovo pomaže u stvaranju sigurnog, seksualno pozitivnog dijaloga između partnera. Iskorjenjivanje nadimaka i iskreno razgovaranje o seksu s partnerom povećati će razinu povjerenja u vašu vezu i pružiti čvrst temelj za izgradnju boljeg seksualnog života. 

Katherine misli da oslanjanje na nadimke vjerojatno započinje u djetinjstvu većine ljudi, kada roditelji svoju djecu podučavaju ovakvim riječima. 

- To često proizlazi iz vlastite neugode naših roditelja, što bi pak moglo proizaći iz određenih društvenih ili vjerskih pritisaka koji su se razvijali tijekom mnogih generacija. Čak su i neki od nadimaka stvoreni tako da se osjećamo neugodno, što podrazumijeva da o njima nije nešto o čemu treba otvoreno govoriti. Ako vaši roditelji nisu razgovarali s vama o seksu na pozitivan način, primjeren dobi, to može imati trajni učinak na vaš pogled na seksualnost i zadovoljstvo - nastavila je.

Nažalost, ovo je teško zaboraviti. Ako su vas kao dijete učili osjećati sram zbog seksa i svog tijela, možda ste imali problema u vezi sa seksom u odrasloj dobi. Iako je tehnički u redu da nastavite koristiti bilo koji nadimak koji želite za ​​svoje genitalije, možda bi bilo vrijedno te nadimke ostaviti u spavaćoj sobi i osigurati da znate kako jasno priopćiti ono što vam odgovara.

Ispričala svoje iskustvo: PAPA test uvijek je pokazivao da je sve u redu, a cijelo vrijeme je imala tumor!

Komentara 2

MO
montello
21:01 23.05.2021.

to je smiješno hihi

CA
cavecanem
21:30 22.05.2021.

Marice sto ćeš biti kad narasteš ? Stručnjakinja za davanje imena genitalijama. Ma sunce bakino ...,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije