je li trebao?

Dobio je otkaz nakon što je šef vidio njegovu povijest pretraživanja: To je bio tek početak

TikTok/Screenshot
03.10.2024.
u 16:30

"Nisu mi davali nikakav posao, pa sam se našao kako pretražujem različite stvari na kompanijskom računalu", objasnio je 26-godišnjak

Josh Williams radio je kao administrator korisničke službe tri mjeseca kada su ga njegovi poslodavci pozvali na sastanak u srpnju. Također su kritizirali 26-godišnjaka jer je tri puta javio da je bolestan zbog "glupih" razloga kao što je korištenje sredstva za sunčanje putem inhalacije, piše LADbible.

Josh je priznao da je njegova povijest pretraživanja uključivala neke prilično "glupe stvari" poput "Simon Cowell je pogriješio s botoksom" kao i bole li "zubi iz Turske" prije odlaska na zahvat. "Još uvijek sam bio na probnom roku. Imao sam dva ili tri dana bolovanja i izgovori koje sam koristio bili su samo glupi izgovori", objasnio je.

"Došlo je do točke kada mi opterećenje poslom jednostavno nije bilo dovoljno. Nisu mi davali nikakav posao, pa sam se našao kako pretražujem različite stvari na kompanijskom računalu", dodao je Josh koji je svu svoju ušteđevinu potrošio, prije nego što je dobio otkaz, na odlazak u Tursku da bi sredio zube pa je na kraju ostao i bez novca i bez posla. Zbog toga je odlučio video o svom otkazu objaviti na TikToku.

@lifeofjosh1.0 For the first time i can admit i was in the worng #fyp #officelife #sacked ♬ original sound - Josh Williams

"Znao sam da nemam prihoda pa sam mislio da je jedini drugi izvor koji imam TikTok, pa sam zato odlučio ondje objaviti video", rekao je. I dok je želio brzo zaraditi novac, objavio je priču o svom otkazu "u trenutku emocionalnog uzbuđenja" i to je "eksplodiralo". Dok su neki korisnici tvrdili da je "prestar" da bi dobio otkaz zbog ovakvih stvari, mladić je dodao i da je zbog videa odbijen na još tri posla.

"U osnovi su rekli da su vidjeli moj TikTok i da misle da sam loš i da ne žele da budem ondje, drugim riječima. Očito se nisam osjećao dobro zbog toga. Iskreno, bilo me prilično sram", rekao je. Josh je na kraju zaradio oko 450 funti od videa o gubitku posla, čime je pomogao platiti "većinu" stanarine.

"Jako mi je žao što sam objavio video. Mislim da sam ga otprilike dva dana nakon objave htio obrisati, ali sam želio novac, pa sam ga ostavio tamo", objasnio je Josh. Mladiću se stvarno ne sviđa posao na kojem je završio i želi se baviti stvaranjem sadržaja kao dugoročnim ciljem. Zbog posljedica s kojima se suočio, poziva druge da budu oprezniji prije objavljivanja na internetu.

VEZANI ČLANCI:

"Može se činiti prilično smiješnim, ali mislim da, gledajući svoju situaciju i kako me to pogodilo, rekao bih da je to vjerojatno jedna od najgorih stvari koje možete učiniti za buduće poslove i svoju karijeru i slično. Samo budite jako oprezni prije nego što bilo što postavite na internet, čak i ako je to samo u žaru trenutka", zaključio je Josh. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije