S proljećem i ljetom dolazi nam sezona slatkog i ukusnog voća. Tako su nam na vrata već pokucale trešnje, omiljeno voće mnogih ljudi. Ali, gastroenterologinja, Vladislava Bulat, upozorava da trebamo biti oprezni kada jedemo ovo voće jer njihove koštice mogu biti štetne za naše zdravlje, prenosi City Magazine.
Mnogi ljudi jedu cijeli plod trešnje s košticom, ali to je opasnije nego što mnogi misle. "Nećete završiti u bolnici ako vam se omakne neka koštica, međutim ljudi koji već imaju probleme s probavom i debelim crijevom trebaju pripaziti", objasnila je.
VEZANI ČLANCI:
'Kod osobe koja ima slabe mišiće debelog crijeva ovo može dovesti do problema. Istanjeni mišići crijeva imaju određena proširenja, odnosno džepove u koje vrlo lako može upasti koštica, tu se zaglavi i dovede do upale", objasnila je doktorica i dodala da svi ostali sa zdravim želucima i crijevima ne trebaju paničariti.
Stručnjaci otkrili: Nemojte držati ulje na ovom mjestu jer može biti štetno!
Ja prvo pojedem tresnje pa tek onda kostice.