AMERIČKE GLAZBENE NAGRADE

Eminem odnio najviše nagrada

15.01.2003.
u 00:00

Trideseta dodjela američkih glazbenih nagrada protekla je u znaku Eminema. Ne samo što je kontroverzni rapper osvojio u protekloj godini sve što se osvojiti dalo, nego svoj pobjednički niz nastavlja i u ovoj godini. Nakon najviše nominacija za Grammy te trijumfa na dodjeli People "s Choice Awards, Eminem je na američkim glazbenim nagradama pobijedio u sve četiri kategorije u kojima je bio nominiran. Nagrađen je za najboljeg rock, hip-hop, RB te muškog izvođača.

Ashanti, jedno od najvećih glazbenih otkrića u 2002., trijumfirala je kao najbolja debitantica u kategorijama: pop, rock"nŤroll, hip-hop i RB. Kao dvostruki pobjednici zabilježeni su još country sastav Dixie Chicks i rock bend Creed.

Jedan od gubitnika večeri, unatoč osvojenoj nagradi u kategoriji FanŤs Choice Award bio je rapper Nelly, kojeg je Eminem nadmašio u sve četiri kategorije u kojima su zajedno bili nominirani.

Sheryl Crow, koja je dobila nagradu za najbolju žensku rock umjetnicu, iskoristila je, pak, dodjelu kako bi propagirala svoja antiratna uvjerenja. Došla, je naime, u majici s natpisom "Rat nije odgovor".

No, najveće zvijezde večeri, osim Eminema, bili su specijalni gosti - obitelj Osbourne, koji su posve zasjenili nastupe tinejdžerskih zvijezda Christine Aguilere i Britney Spears. Izlazak na pozornicu pop legenda Elton John iskoristio je kako bi dao potporu Peteu Townshendu, poručivši mu da ga voli.

(dij, AP)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije