Upozorenje

Epidemija pretilosti ugrožava budućnost američke vojske

pretilost
Arhiva VL/Reuters
05.05.2010.
u 08:00

Dvojica bivših zapovjednika američke vojske zatražila su od Kongresa da donese zakone kako bi se američka djeca bolje hranila u školi, s manje šećera, soli i masnoće.

Epidemija pretilosti među mladim Amerikancima mogla bi utjecati na budućnost američke vojske, upozorila su dvojica umirovljenih generala. Više od četvrtine mladih Amerikanaca sada su predebeli da bi se borili, rekli su. Pišući u Washington Postu, dvojica bivših zapovjednika zatražila su od Kongresa da donese zakone kako bi se američka djeca bolje hranila u školi, s manje šećera, soli i masnoće.

John Shalikashvili i Hugh Shelton pišu: “Pretilost prijeti zdravlju Amerikanaca ali i budućoj snazi naše vojske. Ovaj problem gledamo sa stajališta nacionalne sigurnosti te smo se pridružili 130-orici drugih vojnih zapovjednika koji traže zakonsku regulativu dječje prehrane”.

Dječja pretilost pogađa jednog od trojice mladih Amerikanaca.

Shalikashvili i Shelton podsjetili su da su od 1946. postojali zakoni o objedima poslije škole, koji su tada donijeti iz suprotnih razloga jer su američka djeca bila pothranjena pa iz toga razloga nisu mogla ići u vojsku.

“Moramo reagirati, kao što smo to učinili nakon Drugog svjetskog rata, kako bismo se osigurali, i kako bi naša djeca mogla braniti našu zemlju, ako bude potrebe”, kažu zapovjednici.

Ključne riječi

Komentara 1

ČO
čombe
08:33 05.05.2010.

Momčić na slici ima taman mjere za kabinu F16 ... Valjda imaju XXXL kacige ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?