Jednostavno

Da vas ne zatekne: Izračunajte kad ćete ući u menopauzu

vrućina
Foto: Thinkstock
06.07.2014.
u 18:35

Pitajte majku u kojoj je godini života izgubila menstruaciju, oduzmite od toga deset godina i saznat ćete godine u kojima će se vaša sposobnost začeća početi smanjivati.

Većina žena ulazi u menopauzu u otprilike isto vrijeme kao i njihove majke, a sposobnost začeća počinje se smanjivati najmanje deset godina prije toga.

Pitajte majku u kojoj je godini života izgubila menstruaciju, oduzmite od toga deset godina i saznat ćete godine u kojima će se vaša sposobnost začeća početi smanjivati. Već ste se približili tom dobu?

Ako još uvijek niste postali majka, nemojte paničariti. Vaše šanse nisu izgubljene, samo će vam vjerojatno biti potrebno više vremena da zatrudnite.

I obavezno pitajte majku je li patila od preeklampsije, koju karakterizira povišen krvni tlak za vrijeme trudnoće, a koji je potencijalno rizičan za majku i bebu. Budući da se radi o nasljednom poremećaju, ako ste zatrudnjeli, recite svom liječniku da obrati naročitu pažnju na krvni tlak.

>>Dob donora nije bitna sve dok je kvaliteta njegove sperme dobra

>>Žene, odgodite majčinstvo i živjet ćete dulje

Komentara 2

MA
majlena
19:55 06.07.2014.

Nigdje veze s vezom...

BO
bojnik
03:27 07.07.2014.

Nde radi se o meno"pauzi" vec o permanentnom gubitku ovulacije. To kopirate od kauboja cije podmornice jedre ispod povrsine mora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije