Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALE TAJNE

Feng shuijem do sreće u ljubavi

02.12.2008.
u 13:53

Možda zvuči nevjerojatno, ali koliko ćete sreće imati u ljubavi ovisi i o prostoru u kojem živite, barem tako tvrdi feng shui, umjetnost življenja u skladu s okolišem.

Pojednostavljena verzija principa na kojem se temelji feng shui kaže da ukoliko stvorite kvalitetnije okruženje u kojem energija može nesmetano teći, bit će vam lakše privući u život ono što vam treba.

U cijeloj toj znanosti dosta je prostora posvećeno ljubavi, stoga ako niste zadovoljni nekim dijelom svog ljubavnog života, možda je vrijeme da preispitate prostor u kojem živite i samim time svoj 'unutarnji glas'.

Za početak u svom domu napravite veliko čišćenje: riješite se svih suvišnih ili oštećenih predmeta, bacite sve papiriće koji vam ne trebaju, odjeću koju ne nosite složite i darujte nekome...

Ne dvojite previše niti oko prastarih uspomena koje čuvate na tavanu, a ne zaboravite raščistiti i podrum. Kada se riješite svih suvišnih stvari napravit ćete dovoljno mjesta za pozitivnu energiju i stvaranje novih sjećanja. Prema feng shuiju, podrum je vaša podsvijest, a tavan nadsvijest i stanje u kojem su oni, dio je vas.

Jugozapadni i zapadni dio vašeg doma su područja ljubavi. Kako biste taj dio što više aktivirali, upotpunite ga svjećicama, biljkom, figuricom zaljubljenog para i životinjama koje u stvarnom životu simboliziraju vjernost. To vrijedi za spomenuti dio svake prostorije vašeg doma. Crvena je boja ljubavi pa ne zaboravite i na neke detalj u toj boji. Odličan će biti crveni lampion ili svijeća, crvena tkanina (ako je, na primjer, u tom dijelu neka polica, tkaninom prekrijte njene rubove).

Ipak, sa crvenom nemojte pretjerivati. Ubacite li previše crvene u svoj životni prostor, to bi moglo potaknuti rasprave i prepirke između vas i partnera.. Crveni lampion će biti sasvim dovoljan, a nemate li ga kuda smjestiti, upotrijebite crvenu žarulju koju ćete smjestiti na jug, jugozapad ili sjeveroistok. Od boja također ne izostavite ružičastu koja simbolizira romantiku. Dovoljan će biti pokoji ružičasti jastuk, tepih i dvije roze svijeće.

Najviše pažnje morate posvetiti spavaćoj sobi. Ukoliko je krevet uz zid na kojem su i vrata, premjestite ga na suprotni zid. Time ćete spriječiti svađe s partnerom i negativne emocije u vezu. Pokušajte izbjeći i da krevet bude smješten direktno preko puta ulaza u sobu. Najbolji je položaj dijagonalno u odnosu na vrata, tako da direktan upliv zraka koji ulazi u sobu ne 'udara' o postelju. Također se pobrinite da vam spavaća soba služi isključivo za odmor, spavanje i romantiku. Ne unosite u nju posao jer će vam uništiti senzualnu energiju.

Sve što držite u spavaćoj sobi, neka bude u paru – što više sparenih predmeta smjestite u ovu sobu, to ćete stvoriti više 'sparene energije'. Bilo da je riječ o slikama ili posterima na zidu, svijećama, cvijeću, kutijama za nakit...

I kad ste u svom srcu napravili mjesta za drugu osobu, isto to morate napraviti i u prostoru u kojem živite. Tako šaljete jasnu poruku svemiru da u vašem domu ima mjesta za dvije duše. Ostavite pokoju praznu ladicu, neka pored kreveta s obje strane bude noćna lampica i neka se krevetu lako prilazi s obje strane.

Idealan ukras za vaš dom bit će i statua ili slika s mandarinskim patkama (u paru) jer su one simbol vjernosti i braka. Osim patkica, odlično se poslužiti i divlje guske ili golubovi, a najbolje će biti ako su izrađeni od poludragog kamenja, prozirnog ili ružičastog kvarca, turmalina ili crvenog koralja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije