Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
It djevojka

Ginta Lapina: Platinasta manekenska senzacija iz Latvije

ginta lapina (1)
Reuters
17.08.2012.
u 09:00

Dvadesettrogodišnja djevojka iz Rige od svoje je 16. godine u modelingu, a već je nosila revije za najveća imena današnjice. Privatno najviše voli minimalistički make up i njeguje jednostavan stil, u kojemu prevladavaju bijela i crna boja

Zvijezda u usponu, kako kažu za 23-godišnja Latvijku Gintu Lapinu, otkrivena je sa 16 godina, a od tada je ova 178 centimetara visoka djevojka neizostavno lice brojnih modnih revija i kampanja. Gdje god se pojavi, Ginta mami pažnju svojom prekrasnom platinasto plavom kosom, koja je njezin zaštitni znak, dubokim plavim očima, ali i prepoznatljivim stilom.

Debitirala je 2005. noseći reviju Benjamina Choa u New Yorku. No, njezin veliki modni uspjeh počinje 2008. na reviji brenda Proenza Schouler. Od tada joj se otvaraju sva vrata pa tako nosi revije Versace, Valentino, Marc Jacobs, John Galliano, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent. Za potonji francuski brend postala je čak i zaštitno lice make-up linije, snimila je kampanje za Versace, Miu Miu, Marc by Marc Jacobs, Sportmax i mnoge druge, no još čeka onu najveću priliku − naslovnicu američkog Voguea.

Ona i ultra popularni Andrej Pejić fotografirani su zajedno za magazin Numero, a izgledali su poput blizanaca u jesenskim kolekcijama Dolce & Gabbane, Louisa Vuittona, Versacea, Ralpha Laurena i drugih.

Ginta najviše voli jednostavan stil, a najčešće je se može vidjeti odjevenu u tamne tonove. Kombinacije često podiže upečatljivim nakitom ili omiljenom krznenom jaknom.

Rado nosi i jako uske traperice te razne marame. Ginta za ljeto najprije odabire boho haljinice, poput one koju je nosila na Haute Couture Fashion Weeku, a kombinirala ju je s bež gležnjačama i tamnosmeđom kožnatom torbom, dok joj je kosa bila podignuta u neurednu, a ipak savršenu punđu. Gintina posebnost je u tome što savršeno kombinira komade različitih dizajnera i pretvara ih u svoj jedinstven stil. U pohodima na najpoznatije svjetske fashion weekove može je se vidjeti u bikerskim trapericama, primjerice Balmain, a svoju ženstvenu stranu pokazuje YSL modnim dodacima.

− Nikada se nisam smatrala lijepom, sve dok me nisu otkrili u šetnji Rigom − kaže sramežljiva manekenka i dodaje da se u slobodno vrijeme najradije opušta uz rap-glazbu, plivanje i igranje odbojke. Otkriva kako inspiraciju za modne kombinacije traži i u manekenkama iz cijelog svijeta koje upoznaje na revijama. Njihove životne priče njena su najveća inspiracija. Najbolje su joj prijateljice Viktoriya Sasonkina, Olga Sherer, Mina Cvetković, Kinga Rajzak i Karlina Caune.

Rodnu Rigu odavno je zamijenila ulicama New Yorka, a unatoč tome što u tom metropolisu sve prolazi, ona se najčešće drži monokromatskih odjevnih kombinacija te se ne upušta u modne rizike. Nikada ne izlazi bez velike torbe i ne nosi previše make-upa.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije