Zasladite se

Oduševit će vas:TikTok recept za cheesecake s karamelom idealan poslije nedjeljnog ručka

Shutterstock
07.06.2020.
u 07:00

TikTokerica pokazala recept za cheesecake koji je zaludio internet.

Amy Savage na svom TikTok profilu svakodnevno oduševljava svoje pratitelje genijalnim receptima, a ovaj za cheesecake od karamele zaludio je internet. Iako ju je ovaj recept proslavio, otkrila je da ona nije autorica već ga je pronašla na stranici Sugar Salt Magic. Malo je zahtjevniji desert, potrebno je 12 sastojaka i sat i pol pripreme, ali vrijedit će svake minute.

Sastojci

Slana karamela:
270 g karamel bombona
1/4 šalice šlaga
1 žličica morske soli

Podloga:
250 g zdrobljenih keksa
100 g maslaca, rastopljenog
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice mljevenog đumbira
500 g krem ​​sira, sobne temperature
2 žlice smeđeg šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
3 velika jaja, sobne temperature
200 ml kiselog vrhnja

Pogledajte video:

@amyfrancessavage

Baked salted caramel cheesecake 🤤 ##cheesecake ##caramel ##cooking ##baking ##aussiemum ##inthekitchen ##yummy ##aussietreats ##fyp ##4u ##foryou ##viral

♬ Soap - Melanie_Martinez

Priprema:

Odvojite četvrtinu šalice karamele, a u maloj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte ostatak, slatko vrhnje i sol. Kada se karamela počne topiti, smanjite vatru i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a dok čekate napravite bazu cheesecakea.

Pećnicu prethodno zagrijte na 160 stupnjeva. Namastite limeni okrugli kalup za kolač promjera 20 centimetara. Kekse usitnite pomoću blendera ili sjeckalice, dodajte im cimet, đumbir, otopljeni maslac te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu koju ćete ravnomjerno utisnuti po kalupu.

Pomoću miksera umiksajte krem sir, preostale karamele i šećer dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju, konstantno miješajući. Lagano miješajte smjesu dvije minute. Dodajte kiselo vrhnje i miješajte dok se ne sjedini s ostatkom smjese.

Izlijte smjesu na kekse i ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 55-65 minuta.

Ostavite da se pola sata hladi u isključenoj pećnici sa zatvorenim vratima, a potom još 45 minuta izvan pećnice. Na kraju kolač preselite u hladnjak. Pripremljenu karamelu pomiješajte s malo vode i ugrijte. Prelijte je preko kolača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije