Savršeni ručak

Hrskava korica i sočna unutrašnjost – za ručak je pohani bakalar iz pećnice i savršeni pire od graška

Alexander Starbuck
05.01.2023.
u 08:13

Zašto se danas ne biste nagradili s jednim sasvim posebnim ručkom. Ukusno, zdravo, raznoliko i puno prekrasnih aroma zahvaljujući začinima u smjesi za paniranje.

Za današnji recept imamo samo riječi hvale – spremite ga u svoju zbirku jer ćete sigurno često posezati za njim.

Foto: Alexander Starbuck

Bakalar s pireom od graška

Sastojci:

500 g smrznutog bakalara

1 jaje

krušne mrvice od pira (mogu i obične)

pirovo brašno

korica 1 limuna (neprskanog)

mali komadić maslaca

timijan

ružmarin

peršinov list

maslinovo ulje

Pire od graška:

450 g smrznutog graška (ili svježeg)

voda

10 listova mente

25 g maslaca

100 g kiselog vrhnja

sol, papar

Foto: Alexander Starbuck

Priprema:

Bakalar odmrznite i pustite neka se ocijedi. Za to vrijeme umutite jaja u zdjelici te pomiješajte začine i koru limuna s krušnim mrvicama. Bakalar osušite, posolite i popaprite, uvaljajte ga u brašno, jaja i na kraju u krušne mrvice sa začinima. Stavite ga u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili, pospite preostalim krušnim mrvicama i utapkajte. Po bakalaru posložite nekoliko listića maslaca i stavite ga peći na 180 stupnjeva. Pecite oko 30 minuta dok kora ne dobije zlatnu boju. Dok se bakalar peče, napravite pire od graška. U kipuću vodu, u koju ste prethodno staviti listiće mente, ubacite grašak i kuhajte oko 5 minuta. Procijedite grašak, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhao. Ubacite u posudu za miksanje, dodajte maslac, kiselo vrhnje, sol i papar te sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom. Ukoliko vam se čini da je pire pregust, dodajte par žličica vode.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije