veliki i dalje jašu

Hugh Hefner - dječak koji se cijelog života igrao seksom

hugh hefner
AFP
19.09.2009.
u 18:28

Za prvi broj Playboya, u kojem se duplerica još zvala “Sweetheart of the month” (“Draga mjeseca”), umjesto buduće “Playmate”, tj. “Partnerice za igru”, Hefner se nije usudio staviti datum jer nije znao hoće li drugog broja biti.

Tko zna kako bi medijska slika svijeta izgledala da su u tada vodećem časopisu za muškarce Esquire 1952. pristali dati mladom “copywriteru” povišicu pet dolara, koliko je tražio. Uglavnom, nisu mu je dali, i ljutiti 26-godišnjak po imenu Hugh Manston Hefner dao je otkaz, založio pokućstvo iz svojeg stana za 600 dolara, od 45 raznih investitora (uključujući i svoju majku) prikupio još 8000, i pokrenuo vlastiti časopis s golim curama.

Prvo ga je htio nazvati “Stag Party” (“Momačka večer”), ali to nije dopustio lovački časopis “Stag” (“Jelen”) pa se odlučio za Playboy. Središnje slike najljepše obnažene cure nabavio je jeftino, od fotografa koji je četiri godine prije za golišavi kalendar snimao prsatu riđokosu ljepoticu kruškasta nosa Normu Jean. U međuvremenu je cura operirala nos, postala platinasta i nazvala se Marilyn Monroe.

Za prvi broj, u kojem se duplerica još zvala “Sweetheart of the month” (“Draga mjeseca”), umjesto buduće “Playmate”, tj. “Partnerice za igru”, Hefner se nije usudio staviti datum jer nije znao hoće li drugog broja biti. No, bilo je i drugog, i trećeg, i tako sve do danas. Ostvarila se Hefnerova želja: “Bude li seksualne revolucije, ja ću biti njezino glasilo!” Playboy je bio najpoznatiji po “duplericama”.

Snimane kao na tekućoj vrpci, po jednostavnom receptu “led na bradavice, cice prema kameri, oči u reflektore”, sa svim nesavršenostima, brižljivo retuširanim, ljepotice (u prosjeku u dobi od 23 godine, najstarijoj uopće bilo je 36) bile su slika zanosa i poželjnosti. Hefner je osnovao i niz klubova za muškarce u kojima su hostese bile “zečice”, čija je najveća ambicija bila da završe na duplerici, i nastavio širiti poslovno carstvo.

Playboy se uključio i na videotržište, internetsko tržište i u svaku drugu inovaciju, te je tako i unatoč smanjenim prihodima i sve većoj konkurenciji opstao, a konkurenti, poput Penthousea, propadali su ili, poput Hustlera, ostali ispod granice dobrog ukusa. S uspjehom Playboya raspao se brak Hefnera i Mildred Watkins, koja mu je priznala da ga je prije braka prevarila, dok je bio u vojsci. Zbog krivnje puštala ga je da spava s drugim ženama, i brak nije više imao smisla. Hefner je nastavio život plejboja (navodno je svake godine spavao sa 11 od 12 cura s duplerice).

Djeca su mu uspjela: Donald je vlasnik tvrtke za računalni konzalting, a Christie je preuzela očevo carstvo. Hefner se oženio 30 godina mlađom Kimberley Conrad (“playmate of the year 1989.”). Dobio je dva sina, brak se raspao nakon devet godina, ali se Hefner tek prošli tjedan službeno rastao.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
MaloMisto
11:16 21.09.2009.

za one koji nisu shvatili: e mala, jedino s tobom nisam spavao, veli on svakoj.

MA
MaloMisto
10:19 21.09.2009.

\"navodno je svake godine spavao sa 11 od 12 cura s duplerice\"... a jeste i vi novinari naivni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije