SASTOJCI:
- 200 grama badema
- 200 grama datulja
- 50 grama otopljenog kokosovog ulja
- 50 grama kokosovih mrvica
Priprema za podlogu: Ubaciti bademe u multipraktik i usitniti ih. Zatim dodati ostale sastojke i sjediniti ih u smjesu. Prebaciti u kalup prethodno premazan kokosovim uljem i dobro utisnuti. Kalup s podlogom staviti u zamrzivač da se stisne.
Sastojci za kremu:
- 350 grama indijskih oraščića
- 100 grama kokosovog ulja
- 100 grama tekućeg zaslađivača (agavin ili rižin sirup, nektar od datulja)
- 80 ml limunovog soka
- 200 grama smrznutih ili svježih malina
- vanilija
Priprema za kremu: Indijske oraščiće preko noći staviti u hladnu vodu da se namaču u vodi.Zatim ih procijediti. Ubaciti sve sastojke u blender i miksati dok se ne dobije glatka krema. Dodajte malo vode ako je krema pregusta. Kremu podijelite na dva dijela, otprilike omjer 3:2 (veći dio neka je bijela krema).
Priprema za tortu: Bijelu kremu prebaciti na ohlađenu podlogu, dobro izravnati te zatim staviti nazad u zamrzivač da se stisne. U drugu polovinu kreme dodati smrznute ili svježe maline te 50 grama zaslađivača. Sve dobro izmiksati u glatku kremu. Kada se prvi sloj bijele kreme stisnuo, na nju prebaciti rozu kremu, poravnati i staviti u zamrzivač. Za tortu je idealno da preko noći bude u zamrzivaču kako bi se što bolje stisnula. Ujutro ju prebacite u hladnjak i prije posluživanja neka sat vremena odstoji na sobnoj temperaturi kako bi krema otpustila.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!