S nestrpljenjem su naši čitatelji dočekali novu čak devetu sezonu Electroluxove Akademije koju tradicionalno organizira Electrolux s Večernjim listom kao medijskim pokroviteljem i partnerima Podravkom i Badelom. Za sudjelovanje na prvoj radionice ovogodišnje Akademije izabrane su tri čitateljice - Marija Dvorski, Melani Podgorelec i Zarmena Begić, a jela su kuhale prema receptima koje je za njih pripremio Šime Sušić, prvi hrvatski masterchef.
Mladi se kuhar potrudio iznenaditi ih novim i inovativnim receptima (fritaja sa sušenom hobotnicom, ječmoto s mariniranim otkoštenim pilećim batcima, file brancina punjen vrganjima i sirom s pireom od tikve i tostiranim pinjolima), a naše su sudionice pozorno slušale, želeći naučiti nešto novo.
Šime je nesebično dijelio kulinarske savjete, a najzanimljiviji su bili o filetiranju i sušenju ribe, ali i o pripremanju temeljca, začinima i drugi. Naša čitateljica Marija Dvorski bila je zadovoljna naučenim, jer kao Slavonka ne priprema često morsku ribu. Nove će recepte rado uvrstiti u dnevni meni za svoje šestero djece. Zarmena Begić našalila se da ima upola manje djece, ali i ona će iskušati naučene recepte za svoje troje djece. Najmlađa sudionica, studentica stomatologije Melani Podgorelac, kaže da se od malih nogu mota oko kuhinje, a osobito je zanima priprema ribe jer je i sama lovi uz pomoć ujaka ribara.