Štapići od cimeta? To je prava jesenska poslastica koja će oduševiti vaše nepce i staviti vas u pravo jesensko raspoloženje. Recept je vrlo jednostavan, a kako piše Epicurious, idealni su za slatki doručak ili kao slastica nakon ručka.
Sastojci:
- 1 šalica šećera
- 1 žličica mljevenog cimeta
- prstohvat soli
- jedno prhko tijesto
Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C i pripremite lim za pečenje. U jednoj posudi pomiješajte šećer, cimet i sol te napunite malu zdjelicu ili čašu hladnom vodom.
Razvaljajte tijesto pa ga zamrznite na 5 minuta. Rezačem za pizzu ili oštrim nožem izrežite tijesto poprečno na trake. Radeći jednu po jednu, lagano premažite traku vodom, a zatim je odmah prebacite u mješavinu šećera i okrenite.
Počevši od sredine, objema rukama uvrnite tijesto do krajeva. Prebacite na pripremljeni lim, raspoređujući ih okomito. Zamrznite 10 minuta.
Pecite u pećnici, okrećući ih povremeno, dok ne porumene i počnu se karamelizirati, 12 -15 minuta. Pomoću hvataljki izvadite ih iz lima i ostavite da se ohlade.
Može li brašnu isteći rok? Evo kako ćete znati da se pokvarilo: