Sigurno ste primijetili koliko se brzo jagode mogu pokvariti nakon što ih kupite. A, nisu baš ni jefitne pa bi bila prava šteta da ih bacite u smeće. Ali, postoji jedan trik koji će vam pomoći da produžite njihovu svježinu, a sve što vam treba je bijeli ocat, piše Mirror.
Autorice Ariel Klein i Samantha Leffler iz Real Simplea otkrili su ovaj trik koji može produžiti svježinu jagoda i do tri tjedna. Pomiješajte bijeli ocat s vodom u omjeru 1:3 te potopite jagode na nekoliko minuta. Nakon toga, nježno ih posušite i spremite u hermetički zatvorenu posudu u hladnjak.
VEZANI ČLANCI:
Bijeli ocat djeluje tako što povećava kiselost voća, što sprječava rast plijesni i produžuje svježinu. Ako vam ocat nije po volji, možete jednostavno zamrznuti jagode. Mogu se držati u zamrzivaču čak 10 do 12 mjeseci i brzo odmrznuti u hladnoj vodi. Tako ćete uvijek imati svježe jagode za smoothieje ili kao dodatak jogurtu ili žitaricama.
Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito: