LESKOVAČKI ROŠTILJ

Jednostavna punjena vješalica

03.05.2017.
u 08:45

Kako bi roštilj bio zabavan, možete se poigrati i s nadjevima za “prave” komade mesa. Punjenu vješalicu, odnosno svinjski kare idealno je puniti sirom, slaninom i kiselim krastavcima

Pravi leskovački roštilj zahtijeva znanje i puno truda, a mi donosimo nekoliko zanimljivih recepata majstora Srđana Stankovića

Kako bi roštilj bio zabavan, možete se poigrati i s nadjevima za “prave” komade mesa. Punjenu vješalicu, odnosno svinjski kare idealno je puniti sirom, slaninom i kiselim krastavcima, a batak možete napuniti šunkom, ali i mozzarellom.

Jednostavna 
punjena vješalica

Sastojci:

300 g svinjskog karea bez kosti

70 g sira

70 g špeka

kiseli krastavci

sol

papar

maramica

Priprema:

Svinjski kare potrebno je izrezati na tanke šnite u lepezu te dobro rastući batom za meso. Dodati sol i papar. Na rastučeno i začinjeno meso staviti sir, špek i razrezane kisele krastavce. Sve zajedno zarolati u oblik rolade te umotati u maramicu. Peći na laganoj vatri 20 do 25 minuta.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije