Pravi leskovački roštilj zahtijeva znanje i puno truda, a mi donosimo nekoliko zanimljivih recepata majstora Srđana Stankovića
Kako bi roštilj bio zabavan, možete se poigrati i s nadjevima za “prave” komade mesa. Punjenu vješalicu, odnosno svinjski kare idealno je puniti sirom, slaninom i kiselim krastavcima, a batak možete napuniti šunkom, ali i mozzarellom.
Jednostavna punjena vješalica
Sastojci:
300 g svinjskog karea bez kosti
70 g sira
70 g špeka
kiseli krastavci
sol
papar
maramica
Priprema:
Svinjski kare potrebno je izrezati na tanke šnite u lepezu te dobro rastući batom za meso. Dodati sol i papar. Na rastučeno i začinjeno meso staviti sir, špek i razrezane kisele krastavce. Sve zajedno zarolati u oblik rolade te umotati u maramicu. Peći na laganoj vatri 20 do 25 minuta.