Treća subota u mjesecu rezervirana je za magazin Slano & slatko koji vam u ovom broju donosi ideje kako pripremiti nezaboravan uskrsni doručak. Sigurni smo da ste već sve pripremili za sutrašnji blagdan, ali uvijek ima mjesta za još pokoju ideju. Za najljepši doručak u godini imamo ih mnoštvo, vi samo odaberite.
Posjetili smo uzgajalište brancina Marfish na otoku Ugljanu, čija se riba poslužuje u restoranima s dvije i tri Michelinove zvjezdice diljem Europe, a otkrili su nam kako su se osjećali kad su, zahvaljujući metodi ike-jime, prvi put osjetili što je to umami.
Bili smo kod Saše Begana u Foši koji upravo s Marfishevim brancinom radi fantastičan sashimi, otkrili što ga tako čvrsto drži u Zadru i kakav meni nas u Foši očekuje ove sezone.
Hrvoje Petrić jedan je od najutjecajnijih konzultanata u hrvatskoj gastronomiji i direktor programa Weekend Food Festivala na koji dovodi neka od najvećih imena svjetske gastronomije. U razgovoru nam je otkrio što je Manifest hrvatske kuhinje i zašto misli da smo još uvijek daleko od restorana s dvije Michelinove zvjezdice.
Kuhar koji je donio Michelinovu zvjezdicu jednom od najpoznatijih hrvatskih restorana s otoka se prije godinu dana vratio u Zagreb i preporodio kultni Baltazar. Otkrio nam je kako je tekla prilagodba, čime je zadržao stare goste i privukao nove i kako će uskoro izgledati njegov koncept "nove hrvatske kuhinje".
Magazin Slano & slatko potražite sutra, 16.4.2022., u paketu s Večernjim listom.