Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB GENERACIJA

Jeste li čuli za milenijsku pauzu? Jedna sekunda otkriva koliko ste stari, bar tako tvrdi Gen Z

društvene mreže
Thinkstock
05.06.2024.
u 08:00

Ako ste rođeni na granici generacija koje poznajemo kao milenijalce i zoomere, a niste sigurni kojoj zapravo pripadate, točan odgovor mogao bi se skrivati u videima koje objavljujete na društvenim mrežama

Rođeni ste na granici ere koja pripada generaciji Y odnosno milenijalcima te mlađoj generaciji Z odnosno zoomerima, pa možda i niste sigurni kome zaista pripadate? Točan odgovor mogao bi se skrivati u videima koje objavljujete na vlastitim mrežama. Uočite li na njima tzv. milenijsku pauzu, onda ste definitivno – milenijalac!

Tako barem tvrdi zoomerica @nisipisa koja je na društvenim mrežama razvila teoriju o tome kako milenijalce na društvenim mrežama otkriva pauza na početku njihovih videa. Prema toj teoriji, koju su zoomeri objeručke prihvatili, nakon što uključe snimanje na mobitelu ili računalu, milenijalci će učiniti pauzu od sekundu ili dvije kako bi se uvjerili da je snimanje zaista započelo.

 

@nisipisa #stitch with @taylorswift ♬ All Too Well (10 Minute Version) (Taylor's Version) (From The Vault) - Taylor Swift

Upravo to je famozna "milenijska pauza" koja sve otkriva, a kao savršen primjer za ilustraciju teme navode se kratki videozapisi pjevačice Taylor Swift. Milenijska pauza za zoomere potpuno je neprihvatljiva pa se na društvenim mrežama često sprdaju na njezin, odnosno na račun generacije Y.

VEZANI ČLANCI: 

Zoomeri su u tolikoj simbiozi sa svojim pametnim telefonima i sličnim uređajima da počinju govoriti čim na njima uključe snimanje, često i prije nego što ih spuste na čvrstu površinu. Zbog toga su njihovi uraci prepoznatljivi po slici koja se trese na početku videa, što također ima svoj službeni naziv na društvenim mrežama – "Gen Z shake".

Istraživanje: Gotovo polovica milenijalaca ne vjeruje u Boga, a nije ih ni briga postoji li!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije