Nakon što otvorite staklenke s umacima i raznim proizvodima, trebali biste i pohraniti u hladnjak kako bi spriječili njihovo kvarenje, ali svejedno može doći do nastanka plijesni i kvarenja proizvoda. Jedna mama otkrila je svoj trik kako joj proizvodi u staklenkama traju duže te se ne kvare, prenosi Daily Mail.
Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:
Ova majka vodi Facebook stranicu The Prepped Mama, gdje redovito objavljuje svoje savjete i trikove za kućanstvo. Tako je objavila i trik za staklenke. “Sjajan trik za pohranjivanje hrane u staklenkama je da ih spremite naopako u hladnjak. Zatvori ih i sprječava da se kvare, što vam štedi vrijeme i novac”, napisala je u objavi.
Cathy Moir, stručnjakinja za mikrobiologiju i agrikulturu, rekla je da neće spriječiti razvoj plijesni, već će usporiti razvoj mikroorganizama. “Okretanjem staklenki naopako, ta površina gdje bi nastala plijesan će pasti na poklopac i zatvoriti prolazak zraka, što će mu otežati razvoj”, objasnila je.
Iako je ovaj trik dobar i sprječava nastanak plijesni, Cathy preporučuje da se otvorene staklenke što kraće koriste, to jest da se proizvod što brže potroši nakon otvaranja. Sve dok su staklenke dobro zatvorene, možete ih spremati naopako kako bi smanjili vrijeme nastajanja plijesni, samo pazite da su to guste stvari, poput umaka od rajčice i slično.
Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove: