Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemojte ga ignorirati!

Kada ste zadnji put očisti svoju perilicu rublja? Ovo je znak da biste trebali!

shutterstock
11.05.2024.
u 07:11

Ako vaša perilica nije redovito čišćena, može postati leglo prljavštine, plijesni i bakterija.

Kada ste posljednji put temeljito očistili svoju perilicu rublja? Vaša perilica rublja obavlja težak posao održavanja vaše odjeće svježom i čistom, ali jeste li svjesni da bi, ako se ne brinete o njoj, mogla postati izvor problema? Prema stručnjacima, održavanje vaše perilice rublja redovitim čišćenjem ključno je za sprječavanje neugodnih mirisa i očuvanje performansi uređaja, piše Mirror

Ako vaša perilica nije redovito čišćena, može postati leglo prljavštine, plijesni i bakterija. To ne samo da može rezultirati neugodnim mirisima, već i utjecati na higijenu vaše odjeće, čak i nakon pranja. Perilicu bi trebali čistiti redovito, a znate da je vrijeme kada osjetite miris ‘pokvarenog jajeta’ kako dopire iz nje. 

VEZANI ČLANCI: 

Kako očistiti perilicu rublja?

Moderne perilice rublja često imaju ugrađene funkcije samočišćenja, što olakšava održavanje. Međutim, ako vaša perilica nema tu opciju, tradicionalne metode čišćenja mogu biti jednako učinkovite.

Jedna od preporučenih metoda je pokretanje vrućeg ciklusa s izbjeljivačem unutar praznog bubnja, a zatim ostavljanje vrata otvorenima nakon završetka ciklusa. Također je važno redovito čistiti gumenu brtvu vrata, ladicu za deterdžent i filtar kako biste spriječili nakupljanje nečistoća.

Stručnjaci preporučuju pranje bubnja na visokim temperaturama, što pomaže u uklanjanju bakterija i ostataka deterdženta. Nakon završetka ciklusa, važno je osušiti bubanj i ostaviti vrata otvorenima kako bi se osigurala dobra cirkulacija zraka.

VEZANI ČLANCI: 

Koliko često treba čistiti perilicu?

Prema preporukama, gumena brtva vrata treba se čistiti nakon svake upotrebe, dok se ladica za deterdžent treba čistiti nakon svakih pet pranja. Čišćenje odvoda i filtra trebalo bi se obaviti svakih mjesec dana, dok je dubinsko čišćenje stroja preporučljivo provesti svakih 1 do 3 mjeseca.

Redovito održavanje vaše perilice rublja ne samo da će produžiti njezin vijek trajanja već će osigurati i učinkovito pranje vaše odjeće. Stoga, ne zaboravite posvetiti pažnju ovom važnom uređaju kako biste uživali u svježoj i čistoj odjeći.

Kako uštedjeti struju i vodu pri pranju rublja?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije