Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska turistička kartica

Kartica koja ide na ruku vašem poslodavcu, a vama pruža brojne pogodnosti

Shutterstock
07.11.2023.
u 09:59

Kako biste tijekom cijele godine mogli povoljnije uživati u turističkoj ponudi svoje domovine, postanite korisnik Hrvatske turističke kartice, koja vam nudi brojne pogodnosti na vašim putovanjima po Lijepoj Našoj.

Hrvatska je zemlja prekrasnih destinacija i bogate turističke ponude u kojoj možete uživati tijekom cijele godine. Iako možda čeznete maknuti se iz mjesta u kojem živite i zaviriti u kutke naše zemlje koje još niste imali prilike doživjeti, ne usudite se ni pomisliti da je to moguće izvesti, a da pritom ne izađete iz okvira obiteljskog budžeta. Prekrasni krajobrazi naše obale, hrvatski parkovi prirode i nacionalni parkovi, ljepote Slavonije, Međimurja, zagorja, Gorskog kotara i Like zovu vas u obilazak i doživljaj novih iskustava, pa zašto se ne biste otisnuli u nove turističke avanture?

Jer, upravo projekt pod nazivom “Hrvatska turistička kartica”, koji su pokrenuli i osmislili Vlada RH i Ministarstvo turizma i sporta, otvara vam vrata da posjetite i iskusite baš svaki segment turističke ponude koju hvale i kojom su oduševljene tisuće turista koji našu zemlju posjećuju svake godine. Dovoljno je samo da svome novčaniku dodate još jednu karticu, ali koja se po mnogočemu razlikuje od svih vaših dosadašnjih. Riječ je o kartici koja će vam doista omogućiti bezbrižno putovanje i širok izbor turističkih usluga.

Kada postanete korisnik Hrvatske turističke kartice, tijekom cijele godine moći ćete ostvariti razne pogodnosti vezane u turističku ponudu u Hrvatskoj – ovom karticom plaćate, gdje god se našli u Lijepoj Našoj, smještaj, hranu ili piće, iznajmljivanje plovnih prijevoznih sredstava, ali i usluge putničkih agencija.

Foto: Shutterstock

Kome poslodavac može isplatiti neoporezivi dio naknade? 

Da biste postali korisnik Hrvatske turističke kartice, dovoljno je da budete punoljetni i posjetite jednu od banaka, koja je sklopila Sporazum s Ministarstvom turizma i sporta vezan uz izdavanje Hrvatske turističke kartice – a za sada su to HPB i Podravska banka, i ondje otvorite svoj račun. Nakon otvaranja računa, dobivate svoju karticu, a sredstva na nju može uplatiti vaš poslodavac ili vi sami. Banke izdaju karticu koja traje sljedeće četiri godine od dana otvaranja, a njome možete plaćati isključivo kod turističkih uslužitelja koji posjeduju POS aparat, ali s kartice ne možete dizati gotovinu na bankomatima.

Ako vas poslodavac želi nagraditi ili dodatno motivirati, to može učiniti neoporezivo i isplatiti naknadu za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga, namijenjenih odmoru radnika u iznosu do 331 euro godišnje, što predstavlja dodatnu naknadu na koju se ne obračunava porez. Dakle, svaki poslodavac, obrtnik ili samozaposlena osoba može svom radniku ili sebi uplatiti sredstva po osnovi naknade.

Onoga trenutka kada potrošite uplaćena sredstva, možete doplatiti svoju karticu. Hrvatska turistička kartica aktivna je cijelu godinu, a kao korisnik imate pravo na razne popuste i pogodnosti koje možete pratiti na web-stranici kartice. Naime, ondje svi pružatelji ugostiteljskih i turističkih usluga imaju mogućnost besplatno oglašavati dodatne popuste i pogodnosti, a vi, kao korisnik kartice, imate jasan uvid u ponudu.

Doista, bilo bi šteta da svoje slobodno vrijeme ne iskoristite tako da upoznate svoju zemlju na drukčiji način, onako turistički, i da zavirite u njezine krajeve o kojima ste samo čuli ili ih gledali po medijima. Uz Hrvatsku turističku karticu otvaraju vam se vrata i novi pogled na vašu domovinu.

Foto: HTZ

Sadržaj donosimo u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije