Volite li okuse orijenta, ovo je recept za vas. Arapski kruščići i tzatziki umak unijet će raznolikost na vaš svakodnevni jelovnik, a ideju za jelo dala nam je gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić.
Kebab ražnjići u domaćem arapskom kruhu sa tzatziki umakom
Za ražnjiće:
pileća prsa
šarena paprika
malo ulja
začini (sol, papar, češnjak, slatka paprika, origano, kim, ružmarin, piment, piskavica)
Za tzatziki umak:
svježi manji krastavac
grčki jogurt
par kapi limunovog soka
malo svježe mente
začini (sol, papar, češnjak)
Još će vam trebati:
arapski kruščići
salata iceberg
ljubičasti luk
Priprema:
Pileća prsa narežite na podjednake kockice te ih marinirajte začinima uz dodatak malo ulja. Ostavite neko vrijeme, najbolje bi bilo preko noći. Složite ražnjiće od mesa i paprike. Pecite ih na dobro ugrijanoj površini na električnom grilu (možete i na roštilju na ugljen) do željene razine zapečenosti. Po potrebi ih malo nauljite kistom. Za umak pomiješajte naribani krastavac s ostalim sastojcima. Začine dodajte po želji. Arapske kruščiće (ili tortilje ili neko drugo pecivo) napunite zelenom salatom, ljubičastim lukom, mesom i paprikom s ražnjića, te dodajte još malo umaka.
Batbout (arapski kruščići)
Sastojci:
300 g glatkog brašna
150 g vode
7 g suhog kvasca
5 g soli
Priprema:
Sve sastojke dobro izmiješajte spiralnim nastavkom miksera, formirajte kuglu, malo nauljite, prekrijte krpom i pustite da se digne. Podijelite na 4-6 loptica, formirajte u kuglice i pustite ih pokrivene 5 minuta. Razvaljajte ih u krug na jako tanko, i ubacite u pećnicu s upaljenom funkcijom ventilatora zagrijanu na najjače, na suhom limu za pečenje, jednu po jednu. Za manje od minute će se napuhati i to je to, gotovo! Dok su napuhane i vruće pune su pare, pazite da vas ne opeku!