Recept s prepoznatljivim potpisom gastroblogerice Tatjane Miletić idealno je rješenje za ukusan ručak usred tjedna, kad trebate nešto fino i malo drugačije.
Pohane bukovače iz pećnice
Sastojci:
bukovače (12 cvjetova)
3 šake krušnih mrvica, najbolje panko
komadić parmezana
češnjak u granulama
dimljena paprika
2 jajeta
3 žlice brašna
sol
maslac
Za umak:
200 ml milerama
vlasac
limunov sok
sol
Priprema:
Bukovače dobro operite, osušite i posolite. U tri različita tanjura pripremite brašno, razmućena jaja (koja ćete također posoliti) i krušne mrvice u koje ćete dodati parmezan i začine (češnjak i dimljenu papriku). Bukovače redom namačite u brašno, pa u jaje i na kraju u pripremljene krušne mrvice. Slažite ih na papir za pečenje koji ste prethodno dobro nauljili i zatim na svaku bukovaču stavite kockicu maslaca. Gljive "pohajte" u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dok su gljive u pećnici, napravite umak od milerama: sitno nasjeckajte vlasac i ubacite ga u mileram pa dodajte sok od limuna i sol. Bilo bi dobro da umak odstoji cijelo vrijeme dok su gljive u pećnici jer će tako mileram poprimiti arome vlasca i limuna.