KORISNO

Koliko dugo mljeveno meso može stajati u zamrzivaču? Ovisi je li sirovo ili obrađeno i kako je zapakirano

Pixabay
11.09.2022.
u 07:00

Stručnjaci su otkrili i kako bi ga trebalo zapakirati

Tek kupljeno mljeveno meso u hladnjaku može stajati dan, najviše dva, pa bi najbolje bilo, ako ga ne planirate potrošiti u tom periodu, da ga stavite u zamrzivač. No, može li i tamo dugo stajati? 

Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!

Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zašto mljeveno meso gubi na jačini okusa nakon što stoji dulje vrijeme, tvrde iz U.S. Department of Agriculture (USDA), čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni ondje ne može stajati cijelu vječnost.

Ako je termički obrađeno i pravilno pohranjeno, može biti zamrznuto 2 do 3 mjeseca i okus se neće toliko jako mijenjati jer je dio vlažnosti već izgubljen tijekom kuhanja.

Sirovo mljeveno meso u zamrzivaču se može čuvati tri do četiri mjeseca.

Važno je, naravno, i kako je spremljeno. U originalnom pakiranju može stajati do 2 tjedna, a ako ga planirate držati dulje od toga, bilo bi dobro da to pakiranje omotate folijom ili ga stavite u vrećicu za zamrzavanje. 

Dobro je, prenosi Woman's Day, napisati i datum ako je samo u plastičnoj vrećici kako biste se podsjetili do kada vrijedi. 

Znate li što sve možete sa sodom bikarbonom? Ovih će pet stvari besprijekorno očistiti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije