Onaj tko prilazi središtu Rovinja ne može ne primijetiti restoran čija terasa kao da visi iz grada. Kao da je u moru. Bijele tende razvijene poput jedara stvaraju dojam da će cijela konoba Marea u jednom trenutku otploviti. Iako je u gradu još nekoliko ovakvih restorana, od Maree nema boljeg i svakako ne romantičnijeg.
Kada sam konačno sjeo za stol uz more, shvatio sam da ono što je do prije četiri godine bio nečiji stan danas zaslužuje svu moguću gastronomsku pažnju. Sarmice od janjetine u lišću vinove loze ili brancin u limunu na moussu od blitve razgalit će sva osjetila.
No, onaj mousse od čokolade koji dolazi na kraju, pazite, oprezno s njim. On može i zavrtjeti pameću. Dajte stoga još jedan, bal je, zar ne? Najbolja istarska i dalmatinska vina na listi šlag su na kraju ove priče. Za dvoje sav taj spektakl košta manje od 100 eura. Osobno bih ga naplatio više jer više i vrijedi.