Ove godine u studenome Silvija Horak obilježit će punih 20 godina karijere u Terbotzu. I dalje s jednakim žarom uživa u kuhinji restorana poznate vinarske obitelji Jakopić jer Međimurje je za Silviju trajan izvor inspiracije. Silvijini deserti uvijek izazivaju oduševljenje, a ove jabuke u lisnatom tijestu baš su po našoj mjeri!
Jabuke u tijestu
Za lisnato tijesto:
350 g brašna
350 g maslaca
8 g soli
2 dl vode
Za punjenje:
4 jabuke
cimet
šećer
1 jaje
čokolada
Za ukrašavanje:
šećer u prahu
listići mente
Priprema:
Od brašna, vode i soli zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu i ostavite da stoji 20 minuta. Odmoreno tijesto razvaljajte i na sredinu stavite maslac pa preklopite tijesto. Ponovo ga razvaljajte, stavite maslac i tako ponovite postupak tri puta. Razvaljano tijesto narežite na trakice širine 2 cm. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu pa u unutrašnjost svake stavite kockicu-dvije crne čokolade. Sad jabuke uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera pa tijesto omotajte oko jabuke. Premažite jajetom, posložite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad je gotovo pospite jabuke šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i odmah poslužite.