Tko ne voli kruh? Predlažemo vam recept koji je puno više od "običnog" kruha, ovo je delicija u koju ćete se odmah zaljubiti, a mi smo je otkrili na gastroblogu MyTastyPot.
Kruh s bundevom
Sastojci:
500 g bundeve (350 g pirea od bundeve)
50 g sjemenki bundeve
600 g glatkog brašna
vrećica suhog kvasca
125 ml mlake vode
5 žlica maslinova ulja
žličica šećera
žličica soli
Priprema:
Bundevu narežite na komade, pa je pecite u pećnici dok se ne smekša. Zatim “meso” bundeve ispasirajte vilicom i ostavite da se prohladi. U posudu s mlakom vodom dodajte žlicu šećera, kvasac i promiješajte. U posudu miksera stavite brašno, pripremljeni kvasac, ulje, sol, sjemenke, pire od bundeve i sve dobro promiješajte. Tijesto stavite u kalup 12 x 30 cm, pa ga ostavite barem pola sata da naraste. Zatim ga premažite s nekoliko žlica ulja i pecite 40-50 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Pečeni kruh stavite na žičanu rešetku, prekrijete ga pamučnom krpom i pustite da malo “odmori”. Kad se mrvicu prohladi vrijeme je za posluživanje!