Pohanje piletine ne čini se kao kompliciran posao, ali postoje neki koraci koji bi se trebali slijediti da ispadne što sočnija iznutra i hrskavija izvana, tvrdi kuhar iz restorana Stove and Garden.
Prvi korak koji je bitan jest obrada mesa – potrebno ga je istući batom, a to je najbolje napraviti tako da ga stavite u vrećicu za zamrzavanje, položite na dasku i tučete dok ne dobijete jednaku debljinu svih komada.
Naglasio je i da bi bilo dobro meso obrađivati i rezati na plastičnoj dasci jer se lakše peru ostaci, dok se drvene koriste za rezanje povrća, krumpira i voća.
Kada krenete na pohanje, on preporučuje da piletinu prvo uvaljate u brašno, zatim u jaje i onda još jednom u brašno – ono daje hrskavost, ali i zadržava sočnost. Dodao je i da postoje dva recepta – u jednom se meso na kraju uvalja u krušne mrvice, a u drugom, američkom, još se jednom dobro uvalja u brašno.
@stoveandgarden 3 hacks! Like for more hacks! Part 1? #PupPeroniShuffle #GetReadyWithOldSpice #cookinghacks #kitchenhacks #cookingtips #cheftips #hacks
♬ Aesthetic - Xilo
Pečete jaja za doručak na suncokretovu ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete: