Čini se da je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti da bi sve ispalo dobro.
Priprema tijesta
Tijesto se mora dovoljno "odmoriti". Jedna je od najčešćih pogrešaka kad se prerano makne s s toplog mjesta. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.
Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava pizza Margherita
Sastojci za pizzu
Umak od rajčice najbolji je kad je domaći, a za njega je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice, potrebno ga je začiniti po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava.
Zagrijana pećnica
Sada, kad je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa peći najmanje deset minuta.
Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!
Najvaznije da tijesto ne bude debelo