JEZIVO ISKUSTVO

Mislila je da joj kuću opsjeda duh pokojnog svekra, no istina je bila još strašnija

Shutterstock
26.10.2024.
u 09:39

U kući su se mjesecima čuli neobjašnjivi zvukovi, a čak ni obiteljski mačak nije želio jesti u prizemlju, gdje su bili najizraženiji

Emma Reid (57) iz Cardifda duže je vrijeme bila uplašena zbog misterioznih zvukova u svojoj kući, sumnjajući da ih proizvodi duh njezina pokojnog svekra. No, nakon mjeseci jezivih šapata i jauka, Emma i njezina kći otkrile su šokantnu stvarnost: pravi krivac za za nesvakidašnje pojave bio je neispravan bojler koji je ispuštao ugljični monoksid, piše Mirror.

Emmina jeziva iskustva počela su nakon smrti njezina svekra koji je živio u njihovoj kući. 'Nadnaravna' priča je kulminirala kada se njezina 12-godišnja kći našla zaključana vani nakon što joj je ključ puknuo u bravi. Po Emminom povratku, u kući ih je dočekao snažan miris plina jer je njihov mačak slučajno upalio štednjak. Da je njezina kći upalila prekidač, mogli su se suočiti s razornom eksplozijom, što je Emmu navelo da pomisli kako je duh njezina svekra slao upozorenja.

Nakon tog bliskog susreta, kuća je postala središte čudnih zvukova – šaputanja, jaukanja i lupkanja – osobito kada bi Emmina kći bila sama. Čak ni njihov mačak nije htio jesti u prizemlju gdje su zvukovi bili najintenzivniji. Obitelj je, uvjerena da ih duh pokušava zaštititi, pokušala živjeti s jezivim smetnjama. Ipak, ono što su smatrali nadnaravnim, pokazalo se kao smrtonosna prijetnja, izvijestio je Wales Online.

GALERIJA Generalno čišćenje: Ovih 8 predmeta odmah izbacite iz svog doma, nećete požaliti!

1/9

Njihov stari bojler ispuštao je ugljični monoksid, stvarajući zvukove koje su ukućani povezali s duhovima.

'Imali smo sreće', priznala je Emma. 'Ono što smo smatrali duhom bilo je stvarna prijetnja našoj sigurnosti.'

VEZANI ČLANCI:

Ugljični monoksid je štetan plin koji može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme ako se udahne. Nastaje sagorijevanjem goriva poput plina, drva, ulja ili ugljena. Bezbojan je i nema miris pa ne možete znati je li oko vas. Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom uključuju glavobolju, vrtoglavicu, mučninu ili povraćanje, osjećaj slabosti, zbunjenost, bolove u prsima i mišićima te kratak dah.

Emmina zastrašujuća priča je ozbiljno upozorenje o opasnostima zanemarivanja održavanja bojlera, posebno s dolaskom zime. Stručnjaci, koji ovih dana imaju pune ruke posla upozoravaju kako se u ovo doba godine povećava vjerojatnost kvarova te savjetuju vlasnicima da brzo servisiraju svoje bojlere kako bi izbjegli opasnosti povezane s curenjem ugljičnog monoksida.

Podsjećaju kako bi sigurnost građanima trebala biti na prvom mjesto, a k tome ispravan bojler jamči manje račune i troškove tijekom zime te mu se redovnim održavanjem produžuje životni vijek.

Bivša balerina s Alzheimerovom bolesti i dalje se sjeća kako je plesala na Labuđe jezero!  ❤️️

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije