U drugim rukama

Modna kuća Valentino prodana za vrtoglavih 858 milijuna dolara

valentino
Valentino
17.07.2012.
u 00:01

Nakon silnih peripetija hoće li se prodati ova talijanska modna kuća ili ne, iz Valentina su potvrdili da je njihov novi vlasnik katarska tvrtka Mayhoola for Investments S.P.C.

Nakon dugo nagađanja o tome kakva će biti sudbina talijanske modne kuće, službeno je potvrđeno da je Valentino prodan, i to za vrtoglavih 585 milijuna dolara, katarskoj investicijskoj tvrtki Mayhoola for Investments S.P.C.

Valentino Garavani, osnivač talijanske modne kuće i legendarni dizajner, otišao je u mirovinu 2007. godine. Iste je godine kuća prodana tvrtki Permira koja je Valentinu povećala profit za gotovo 300 posto više nego prethodne godine, a dizajnerski duo Maria Grazia Chiuri i Pier Paolo Piccioli nastavili su Valentinovim kreativnim stopama.

A o cijeloj priči oglasio se i glasnogovornik katarske tvrtke Mayhoola koji je potvrdio da neće smijeniti kreativne direktore Chiuri i Picciolija ni predsjednika uprave Stefana Sassija:
– Valentino je oduvijek bio sinonim za jedinstvenu kreativnost i ugled. Također, jako smo impresionirani kreativnim radom dizajnerskog dua Chiuri i Piccioli, kao i cijelim menadžerskim timom koji predvodi Stefano Sassi. Zahvaljujući njihovoj sposobnosti da spoje estetske vrijednosti osnivača Valentina Garavanija sa suvremenim sofisticiranim vizijama, ojačali su ovu kuću i uspostavili nove platforme. Naša je vizija da dugoročno iskoristimo sve potencijale koje nudi ovaj luksuzni brend.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije