zanimljivo

Moglo bi vas iznenaditi: Ovo su najrjeđi i najčešći rođendani!

shutterstock
14.09.2024.
u 07:00

Provjerite pripada li vaš rođendan među najčešće ili najrjeđe rođendane.

Znate li koji su najčešći, a koji najrjeđi rođendani na svijetu? U ovoj infografici nalaze se zanimljivi podaci o tome. Naime, prema podacima, najčešći rođendan je 16. rujna, dok je drugi najčešći 9. rujna. Prema infografici, prema statistikama, najviše djece rađa se u ranu jesen, točnije u rujnu, pa su tako i na svim ostalim mjestima rujanski rođendani. 

Što se tiče najrjeđih rođendana, očekivano, najrjeđi je 29. veljače. Ljudi rođeni na ovaj dan rođendan mogu slaviti na točan datum tek svake četiri godine. Drugi najrjeđi rođendan je na Božić, odnosno 25. prosinca. 

Foto: Marko Picek/PIXSELL

Majka i sin nakon godina razdvojenosti, ponovno se vidjeli za njen 100. rođendan: "On živi u Španjolskoj i nisu se vidjeli godinama" 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Aurel
Aurel
16:27 14.09.2024.

hahaha... koja je ovo besmislica!!! na osnovu kojeg znanstvenog istraživanja je nastala ova statistika? i na kojem uzorku je rađena?

Avatar VargaiBoric
VargaiBoric
08:53 14.09.2024.

Znači oko nove godine je udarno udaranje ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije