na ivici preljuba

Muškarci, pripazite! Ovo su 3 znaka da će se vas supruga prevariti

prevara
Foto: Shutterstock
27.06.2014.
u 21:55

Istraživanje su proveli Michelle Jeanfreau, Anthony Jurich i Michael Mong

Istraživanja potvrđuju kako je nevjera jedan od vodećih razloga razvoda braka.

Posljednju studiju objavila je udruga Contemporary Family Therapy, a daje uvid u razloge zbog kojih se žene odlučuju na preljub. 

Istraživanje su proveli Michelle Jeanfreau, Anthony Jurich i  Michael Mong i to kao studiju slučaja na  četiri žene u dobi od 24 do 51 godine koje su prevarile svoje muževe.

Tako su došli do tri zajednička faktora rizika koji su pridonijeli njihovoj nevjeri.

1. Provodite premalo kvalitetnog vremena zajedno

Sve četiri žene izrazile su želju da što više vremena provedu sa svojim partnerima, no nisu dobile što su tražile. Zbog toga se nisu osjećale kao prioritet suprugu, nego kao da su mu na drugom, ili trećem mjestu nakon posla i društvenog života.

Bella (48) je započela aferu kad je njezin brak ušao u četvrtu godinu.

Tijekom studije kazala je da je stalno osjećala ljutnju prema suprugu jer je imala dojam da je stalno ostavlja na cjedilu. - Kad smo dobili dijete, on bi po povratku kući legao u kadu, pojeo nešto i otišao van s dečkima dok sam ja bila sama kod kuće s djetetom, smetalo je Bellu.

Slična je i priča koju je podijelila i 36-godišnja Katie.

Supruga je prevarila nakon pet godina braka, a kaže da su se stalno svađali baš zbog toga to su premalo vremena provodili u zajedničkim aktivnostima.

- Kasno je dolazio kući, rano odlazio. Nikada se nismo viđali, a kad bismo se vidjeli, onda smo se stalno svađali. Htjela sam da više vremena provodi kod kuće no on bi već imao svoje planove, kazala je Katie. 

Znanstvenici pojašnjavaju da su ove žene osjećale da  njihovi partneri nisu na istoj emotivnoj povezanosti kao i one pa su je potražile drugdje.

2. Ne pronalazite načina za razriješiti konflikt

Otežana komunikacija u vezi često vodi do konflikata koje je nemoguće razriješiti. U konkretnim slučajevima, nemogućnost da se problem riješi natjerao je žene na frustraciju. Čak i kad bi par prepoznao problem, nisu mogli doći do rješenja.

- Trudili smo se. On bi rekao OK, napravit ćemo to tako, potrudit ću se više, ali nikad se to nije dogodilo, kazala je Katie. 51-godišnja Linda rastala se nakon 21 godine bračnog staža no počela je supruga varati već nakon 6. godine. - Nismo rješavali probleme. Kad bi se razljutio, pustila bih ga da se ohladi a kasnije više nismo raspravljali o tome, priznala je Linda.

Nedostatak komunikacije klica je preljuba, zaključuju autori studije.

3. Nedostatak pažnje

Kako je istraživanje protjecalo, autorima je postajalo sve jasnije da su ove žene čeznule za intimnošću koje jednostavno nije bilo.

- Počela sam razmišljati o aferi kad mi je drugi muškarac počeo poklanjati pažnju. To me osvojilo, osjećaj da sam nekome potrebna, iskrena je Bella.

Zoie (24) počela je pak varati supruga već pola godine nakon vjenčanja, a kazala je da joj suprug nije poklanjao "ni pet minuta svoje pažnje".

- Onda sam upoznala drugoga s kojim sam mogla satima razgovarati, o bilo čemu na svijetu.

Linda je to pak opisala riječima: U svom životu želim osobu koja će me voljeti zbog toga tko ja jesam. Tko će mi pridavati pažnju i uz koga ću se osjećati da nešto vrijedim.

>>8 najčešćih razloga zašto muževi varaju svoje supruge

>>Zašto udane žene uskaču u krevet s drugim? Anketa otkriva nove razloge

Komentara 12

FA
Fatty
23:30 27.06.2014.

I onda ti s kojima varaju svoje muževe ubrzo postaju baš kao i njihovi muževi :) za cca 2 godine. Možda i prije. A sa druge strane, mi smo ko vino, sve bolji svake godine. Još kad nas sijede prošaraju onako. A vi svake godine sve veće žlundrave babe. :D Tak da se mi u 50-tima bacamo na one od 20 i nešto. Sva sreća plavim pilulicama pa i hidraulika radi. Pusa babama!

AN
andelko0000
09:43 28.06.2014.

Kada ću ja pročitati nešto što se zove poštenje ..Čini mi se da cijeli život sastoji od samih prevara ..zar ne bi bilo poštenije da se rastave i onda radi što želiš ..GDJE u današnje vrijeme naći rasterećenu ženu zaza ljubav ,,,u borbi za opstanak ljubav je u drugom planu ...

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
10:37 28.06.2014.

Samo jedna rijec Rospije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije