Libido ne stari

Muškarci su seksualno aktivniji od žena i u poznijim godinama

seks
Arhiv VL-a
08.04.2010.
u 17:08

Libido muškarcima ne slabi s godinama pa mladići pred sobom imaju godine i godine aktivnoga seksualnog života.

Muškarci su dulje spolno aktivni od žena, pokazalo je istraživanje sveučilišta u Chicagu. Spolnim su životom zadovoljniji i za njega zainteresiraniji od žena, a razlika je najvidljivija u dobi između 75 i 85 godina. U toj je skupini spolno aktivno 40 posto muškaraca i 17 posto žena! Čest izbor mlađe životne partnerice rezultira činjenicom da 72 posto muškaraca od 75 do 85 godina ima partnericu. Sa ženama je tako u tek 40 posto slučajeva, a većina ih u toj dobi postanu udovice.

– Zanimanje za seks i njegovu kvalitetu viši su kod muškaraca, a razlika se s godinama povećava – rekla je glavna autorica studije Stacy Tessler Lindau dodavši i da su utvrdili “pozitivnu vezu između zdravlja u zreloj dobi, spolnog partnerstva i seksualne aktivnosti”. Sada se zna i da je očekivana spolno aktivna dob za muškarce u prosjeku 10 godina kraća od očekivane životne dobi, a za žene čak 20 godina. Tako 30-godišnjaci mogu očekivati još 35 godina aktivnoga seksualnog života, a u prosjeku 45 godina života. Njihove vršnjakinje mogu se nadati još 31 godini spolnog života, ali mogu očekivati da će živjeti još 50 godina, objavio je časopis British Medical Journal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije