Novi broj magazina Slano & slatko

Na Badnjak pripremite jelo koje je Milanović poslužio španjolskom kralju ili zabavne kuglice od bakalara

16.12.2022.
u 13:57

Prosinačko izdanje magazina Slano & slatko obiluje receptima koji će vam pomoći da isplanirate najukusniji blagdanski meni, od predjela do savršenih slastica za koje će se tražiti komad više. Potražite nas na kioscima u subotu, 17. prosinca, u paketu s Večernjim listom.

Ovu smo godinu zaključili ugodnim razgovorom s Hrvojem Kroflinom, jednim od najboljih hrvatskih chefova kojemu je 2022. godina bila – kako sam kaže – najbolja u životu. Restoran Mano2 doživio je renesansu, Hrvoje je ostvario neke svoje individulne ciljeve te postavio one za budućnost. Koliko je važna harmonija u kuhinji restorana, zašto chef mora biti skroman i kritičan prema sebi te kako Hrvoje Kroflin razmišlja o budućnosti hrvatske gastronomije pročitajte u magazinu Slano & slatko.

Foto: Mario Kučera

Želite li pojesti pravi građansko-plemićki božićni ručak za to morate otići u Stari Puntijar ili potražiti recepte Zlatka Puntijara u novom broju magazina Slano & slatko. Gospodin Puntijar za sebe kaže da je 'birtaš', a mi dodajmo i vlasnik najveće privatne zbirke kuharica u Europi te čovjek iznimna duha i manira zbog kojih ćete se u Starom Puntijaru osjećati kao da ste došli na ručak dobrom 'pajdašu'.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ove godine za blagdane napravite tortu. Donosimo vam recepte za tri kraljice blagdanskog stola kod kojih će jedini problem biti u tome što se nećete moći odlučiti koju od njih da pripremite. Naš je prijedlog – napravite pravi slastičarski spektakl i iznesite na stol sve tri!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Istarsko mlado maslinovo ulje ove je godine puno karaktera, kažu svi koji su ga probali tijekom Istravirgina (Festivala mladog maslinovog ulja), čak i naši najpoznatiji chefovi koji su tri dana pripremali fantastična jela kojima je glavna tema bilo mlado maslinovo ulje. Kakva je bila berba ove godine, što još Istra mora učiniti da bi se do kraja pozicionirala na svjetskoj karti maslinovih ulja i zašto misli da danas pijemo najbolje ulje otkad postoji ljudska rasa, u razgovoru za magazin Slano & slatko otkrio nam je Tedi Chiavalon, maslinar i vlasnik jedne od najsuvremenijih uljara u Europi.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Kako u vlastitom domu pripremiti slavno signature jelo Hrvoja Zirojevića, te kako s njim sljubiti neka od najfinijih burgunskih vina doznajte u reportaži s prve tematske večere održane u hotelu Ambasador posvećene uglednoj burgundskoj vinariji Albert Bichot (o kojoj više možete pročitati u našoj rubrici Vinske priče). Chef kuhinje restorana Méditeranée Ivica Katić za tu je
prigodu ugostio jednog od najboljih hrvatskih chefova – Hrvoja Zirojevića.

U magazinu potražite još savjeta i recepata za predstojeće blagdane te pročitajte zanimljive priče kojima se opraštamo od 2022. godine i s optimizmom ulazimo u sljedeću. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije