Većina ljudi pod sirovojelstvom podrazumijeva konzumaciju voća i povrća. Važno je naglasiti da ljudski organizam ne može funkcionirati samo na voću i povrću. Zato u organizam trebamo unositi i proteine biljnog podrijetla (grahorice, zelenje), žitarice – idealno klice i, naravno, masnoće (biljna hladno prešana ulja – maslinovo, kokosovo, bučino, laneno). Odlučite li se za ovu vrst prehrane iznenadit će vas bogatstvo okusa koje dugo niste imali prigodu osjetiti, a osobito u desertima poput ovog tiramisua.
Tiramisu
Sastojci:
- 2 šalice bademova brašna
- 2 šalice kokosova brašna
- 1 šalica datulja
- 1 šalica kokosova ulja
- 4-5 žlica agavina sirupa
- 4-5 žlica rogača
- vanilija
Priprema:
Miksajte bademovo brašno sa datuljama, rogačem i kokosovim uljem. Pola dobivene smjese raširite u kalupu. Kokosovo brašno miksajte s malo vode, kokosova ulja i agavina sirupa, te malo vanilije. Dobivenu smjesu raširite preko tamne smjese. Ponovo prekrijte s tamnom smjesom i na kraju s bijelom smjesom. Vrh torte pospite s rogačem ili kakaom u prahu.