isprobajte!

Nakit vam se s godinama uništio? Spasite ga uz ovaj trik od samo dva sastojka!

Cindy Garcia
08.07.2024.
u 11:30

Ovim jednostavnim metodama možete lako održavati sjaj i čistoću svog nakita bez potrebe za skupim proizvodima ili posjetima zlataru.

Naš nakit koji nosimo svakodnevno, poput prstenja i ogrlica, izložen je različitim utjecajima tijekom dana - od sapuna i vode do zagađenja iz okoline. Zbog toga vaši dragocjeni komadi mogu izgubiti sjaj te izgledati staro i iznošeno, pa je redovito čišćenje ključno kako bi zadržali blistav izgled. Ipak, važno je pravilno čistiti ove predmete kako ne biste oštetili dijamante, dragocjeno kamenje ili druge delikatne dijelove, piše Mirror

Postoji nekoliko načina za čišćenje vašeg nakita - možete otići kod zlatara ili kupiti specijalizirani proizvod za čišćenje. Međutim, možete svoje omiljene komade lako očistiti kod kuće, što će vam uštedjeti novac. TikTokerica Cindy Garcia podijelila je video u kojem otkriva svoj jednostavan način čišćenja prstenja - nakon čega su blistavo čisti.

 

@mrs.cindyg Cleaning my rings with just white distilled vinegar and dish soap. Here to deinfluence you from buying jewlery cleaners. This works just as well 😊 #ringcleaning #weddingring #engagementring #jewlerycleaninghack ♬ MILLION DOLLAR BABY (VHS) - Tommy Richman

Cindy koristi samo dva sastojka za čišćenje svog nakita - i to su stvari koje vjerojatno već imate u svojim kuhinjskim ormarićima. U opisu svog videa napisala je: ‘Čistim svoje prstenje samo bijelim destiliranim octom i sredstvom za pranje posuđa. Ovo funkcionira jednako dobro kao i specijalizirani proizvodi za čišćenje nakita’. 

Cindy najprije zakuhava vodu, a u šalicu dodaje čep pun bijelog octa i malo tekućine za pranje posuđa. Zatim stavlja svoje prstenje u šalicu i prelije kipućom vodom. ‘Pustite prstenje da se namače 15 minuta’, savjetuje Cindy. Nakon tog vremena, uzima četkicu za zube i nježno četka prstenje smjesom. Na kraju ih suši kuhinjskim papirom, i prstenje izgleda kao novo.

VEZANI ČLANCI:

Iz svjetski poznatog proizvođača nakita i satova, Ernesta Jonesa, kažu da je korištenje sredstva za pranje posuđa i tople vode sigurno za čišćenje nakita. Preporučuju namakanje oko 10 minuta, zatim čišćenje mekom krpom ili vatom, prije ispiranja u čistoj vodi.

Bijeli ocat također je učinkovit za čišćenje nakita, poručuju. Na njihovoj web stranici stoji: ‘Druga opcija je pomiješati bijeli ocat s jednakom količinom tople vode kako biste stvorili učinkovitu otopinu za čišćenje. Za posebno potamnio nakit, možete pomiješati 120 ml bijelog octa s oko 30 g sode bikarbone. Ova pjenušava mješavina brzo će očistiti vaš nakit nakon namakanja sat vremena, prije nego što ga temeljito isperete i osušite’. Ovim jednostavnim metodama možete lako održavati sjaj i čistoću svog nakita bez potrebe za skupim proizvodima ili posjetima zlataru.

Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije