Što nam smeta

Nakon pet godina braka ženama dosadi "gledati kroz prste"

'vjencanje ilustracija  brak'
''
01.03.2011.
u 10:11

Stručnjaci za međuljudske odnose vjeruju da je nezadovoljstvo ljepšeg spola nastaje zato što žene čine više za obitelj i dom te češće od muškaraca pamte i važne datume

– Najsretniji su bračni parovi visokoobrazovani i bez djece, a njihova idila traje do, u prosjeku, pete godišnjice braka – zaključak je britanskog istraživanja provedenog na 40 tisuća obitelji, piše Daily Mail. 
Nakon pet godina u većine parova javlja se sve veće nezadovoljstvo, i to češće u žena. Stručnjaci za međuljudske odnose vjeruju da je to zato što žene čine više za obitelj i dom od muškaraca. One češće od muškaraca pamte i važne datume poput rođendana i godišnjica braka.

– Prvih godina zaboravnost i neangažiranost muškaraca ženama ne smeta jer su još zaljubljene, ali poslije im takve ‘'sitnice'’ idu jako na živce – rekla je psihologinja Pam Spurr, voditeljica istraživanja. Istraživanje je otkrilo i da su sretniji oni parovi koji su vjenčani nego oni koji samo žive zajedno.

Ključne riječi

Komentara 10

PP
pp
10:55 01.03.2011.

eto to ja radim...neobazirem se na datume...čak i ljudima znam čestitat rođendan neki dan u godini kad im nije službeno rođendan...kažem lijepo ne znam točno kad vam je, al nije da ne mislim na vas, pa sretan rođendan...i ljudima bude drago i smješno...

DO
Dolinski
11:09 01.03.2011.

slavljenu rođendana ne pridajem važnost. imendani su mi bolja fora!

LI
liliZG
10:49 01.03.2011.

Dakle , tolko o mojim albanskim sviječicama, meni je trebalo još pet godina da se pobunim, ......... i ne znam zakaj su ti datumi tak važni, pa kaj ak su ih muški zaboravili, bez veze, to je totalna glupost, ak čovjek iznenadi ženu van nekog datuma, zakaj bi bio vezan uz neki simbol, idiotarija................ja svom bi zamjerila samo da dječje zaboravi , sve ostalo ....................zato nam tak slabo u brakovima i ide jer se svi drže nekakvog datuma, a bilo bi bolje da ženu iznenade iz čista mira......to bi bilo super....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije